Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home In Exclusivitate Exclusiv Sub lupa Ne mai întoarcem şi anul viitor? Mai mult ca sigur - Păreri doar pozitive despre UNTOLD 2018

Ne mai întoarcem şi anul viitor? Mai mult ca sigur - Păreri doar pozitive despre UNTOLD 2018

untold-2018Festivalul UNTOLD este deja un fenomen internaţional şi este unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale din Europa.
La cea de-a patra ediţie a festivalului, peste 350.000 de participanţi veniţi din întreaga lume au trăit momente de neuitat și experiențe unice în tărâmul UNTOLD.

Evident! Există, probabil, printre voi, câțiva care nu au reușit să parcură meleagurile clujene zilele ce tocmai s-au scurs, dar nu e panică.
Îți povestim noi cum a fost, de-a fir a păr, și rămâne la latitudinea ta dacă ne dăm întâlnire acolo vara viitoare!

Experiență UNTOLD înseamnă, înainte de toate, foarte puțină odihnă, să ne-nțelegem. Dar credeți-mă pe cuvânt că atmosfera de acolo și mulțimea efervescentă compensează orice!

Dacă ești încă în dubiu și nu te-ai hotărât dacă să mergi sau nu la ediția de anul viitor, eu te sfătuiesc să nu mai stai pe gânduri. Și nu doar mie mi-a lăsat un gust dulce, de Hubba Bubba. Am stat de vorbă cu foarte mulți festivalieri și absolut toți, fără nicio excepție, s-au declarat încântați de UNTOLD și de tot ce presupune el.
UNTOLD, locul unde muzica nu se oprește niciodată

Încă de când treci pentru prima dată de porți, te cuprinde un fior, unul tare plăcut. Mie mi s-a făcut pielea de găină gândindu-mă la faptul că e România. O mână de oameni creativi și extrem de ambițioși au reușit să transforme pentru câteva zile unul dintre cele mai mari orașe din țara noastră în capitala oficială a distracției. Mi se pare de-a dreptul incredibil! Să vezi laolaltă atâtea nații, stânse din multe colțuri ale lumii cu acelați scop - DISTRACȚIA, este ceva unic.

Totul în jur e verde, ca și cum ar fi o mega petrecere organizată în curtea bunicii.
Ce încerc eu să fac acum este o treabă extrem de dificilă, pentru că e greu să te transpun în vibe-ul UNTOLD. Trebuie să bătărtorești aleile cu tenișii tăi, să dansezi până li se tocesc tălpile și să auzi muzica cu propriile urechi. Dar până data viitoare, lasă-mă pe mine să îți povestesc cum s-a simțit cea de-a patra ediție a festivalului.
După ce m-am dat în vânt
DIVERSITATE

Am mai spus-o și o s-o repet de fiecare dată când o să am ocazia: cel mai bun termen prin care aș putea descrie experiența UNTOLD este diversitate. Iar ea se găsește la mai multe niveluri.

Este, în primul rând, diversitatea muzicală. Când citești line-up-ul, nu te lăsa prada așa-numitului miraj al Main Stage-ului. E adevărat că acolo aterizează cele mai mari trupe și cei mai cunoscuți artiști, însă scenele secundare, ca Alchemy sau Daydreaming, ascund și ele adevărate comori. Acolo am petrecut cu puștimea fanatică pe ritmurile lui Borgore și am făcut un short recap pentru BAC cu Psihotrop.

Mai este și diversitatea locului. UNTOLD se întinde pe un perimetru destul de larg, așa că rezervă-ți vreme pentru a-l colinda în întregime.
Ai realitate virtuală, ai hamace colorate, dreamcatchere și leagăne fancy, roata aia mare, care te ridică deasupra Clujului, zone în care poți să-ți pudrezi barba cu sclipici... Orice! Anul acesta, puteai chiar să levitezi. Și nu, nu glumesc. Cei mai neînfricați s-au ridicat până la șapte metri deasupra unei trambuline, cu ajutorul unui jet de aer.

Să nu uităm de diversitatea oamenilor. UNTOLD e un carnaval, în adevăratul sens al cuvântului. Slabe șanse să vezi două prezențe la fel. Ținutele pentru festival sunt rareori spontane, ci, mai degrabă, pregătite cu săptămâni, alteori chiar luni înainte de marele eveniment. E o chestie aproape matematică să îmbini perfect piesele vestimentare cu accesoriile extravagante, totul în numele outfitului ideal și, bineînțeles, a fotografiilor pentru Instagram. Slay!
SCENE DE MILIOANE

UNTOLD a arătat atât de bine datorită efortului multor oameni, care au mișunat pe acolo zi de zi, cu cafele și doze de energizant în mână. La toate concertele, sunetul a fost unul demențial, dublat de jocul de lumini aproape hipnotic. Iar dacă  nu mă crezi, aruncă o privire la cum a decurs concertul The Prodigy! Pe asemenea beaturi, nu aveai voie să stai jos!
LINEUP

Realizezi ce ți s-a întâmplat abia după ce ajungi acasă și îți dai refresh cu o cană mare de cafea. Oameni buni, i-am văzut live pe cei de la The Black Eyed Peas. A fost insane!

Lineupul din acest an ne-a ținut în priză în fiecare noapte. Totuși, două au fost momentele mele preferate: Kygo și The Black Eyed Peas.

La momentul de încheiere al lui Kygo, îmi amintesc și acum cum mi s-a făcut pielea de găină și pot să jur că mulți au fost cei care au plâns. Să vezi mulțimea cum se mișcă și fredonează la unison și, bineînțeles, pe Kygo cântând impecabil piesa Firestone, e ceva ce nu ți se întâmplă prea des.
Momentul The Black Eyed Peas m-a ținut pe jar. Era ora 22:00 și inima începuse să îmi bubuie de emoție. După vreo alte cinci minute de nerăbdare, băieții au intrat pe scenă. Fără Fergie, ci cu Jessica, o superbitate de femeie, care a făcut față cu brio primului ei concert de o asemenea amploare ca cel de la Cluj. Așa cum m-am așteptat, the roof was on fire: de la Don`t Stop The Party la Pump It, am sărit, am râs și ne-am îmbrățișat, fizic sau telepatic. Nu mi-a venit să cred că eram acolo, atunci, ascultând muzica pe care m-am îndrăgostit pentru prima dată. Can I press the replay button, please?

Și Armin van Buuren a fost în top. Ne-am obișnuit deja să mixeze până în zorii zilei, așa că nu a mai fost o surpriză pentru nimeni că distracția s-a terminat, oficial, luni dimineața, târziu. Îl iubim, ne iubește, ce mai rămâne, oare, de făcut? Poate să își cumpere o reședință de vacanță aici?
MÂNCARE DE LINS PE DEGETE

Citeam cronica lui Victor despre Neversea și nu puteam trece mai departe fără să vă spun că oferta ediției cu numărul patru a festivalului în materie de mâncare a fost mult mai variată. Sunt o gurmandă, toată lumea știe asta, însă chiar dacă din cauza timpului scurt și a task-urilor presante nu am avut foarte mult timp pentru a-mi răsfăța stomacul, m-am delectat, totuși, cu câteva mese copioase la festival.
De la clasicul combo de pui (în toate formele și mărimile) cu cartofi la pizza, cei mai pofticioși puteau chiar să se bucure de creveți, paste, vafe doldora de ciocolată sau înghețată cu arome despre care nici măcar nu știam că există.

UNTOLD 2019, here we come!

În final, trăgând linie și acoperindu-mi cearcănele fericite, nu pot să spun decât că a meritat. Este o experiență extraordinară, iar cuvântul-cheie în toată această ecuație este comuniunea. Personal, pe mine cel mai tare m-a mișcat forța cu care oamenii s-au contopit unul cu celălalt și superputerea unificatoare pe care o are muzica.

Am avut o revelație: sunt atât de recunoscătoare pentru faptul că pot să aud! Nu știu cum aș face față lucrurilor care mi se întâmplă dacă nu aș avea acest regufiu - MUZICA, la care mă pot întoarce de fiecare dată când simt nevoia de o gură de aer.

Până la ediția de anul viitor, ne încărcăm bateriile, ca s-o facem de pomină și atunci! Better, stronger, faster!