Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Arta Fabrica de Pensule: expozitii si spectacole care merita vazute

Fabrica de Pensule: expozitii si spectacole care merita vazute

pensuleNe aflăm într-o atmosferă de confuzie totală pe scena de arta locală unde e posibil orice și oricand. Orice linie, orice pată de culoare contează, dar, paradoxal, intenția lipsește de cele mai multe ori.

Ciprian Mureșan | Lupta dintre abstracționismul academic și formalismul globalizat

Lateral ArtSpace, etajul întâi

18 decembrie - 3 februarie

Prin lupta dintre părțile frontale ale unor sculpturi și cele din spatele acestora, lucrurile nu se vor lămuri prea mult, dar, poate, vom fi scoși puțin din această plictiseală totală.

Flaviu Rogojan | From Within

Pilot, parter

18 decembrie - 3 februarie

Expoziţia From Within explorează lumea în care trăim printr-o perspectivă noclip.

În unele jocuri video, noclip mode este o comandă folosită de jucători prin care aceştia oferă caracterului din joc abilitatea de a merge în orice direcţie sau de trece prin obiecte solide precum pereti şi alţi jucători.

Norbert Costin | Glacier (Equilibrium Line Altitude)

Plan B, parter

18 decembrie - 17 februarie

Documentând și împrumutând procese naturale, observând cum dinamica reliefului e influențată artificial, prin rezolvarea problemelor acumulării zăpezii în mediul urban de către autorități, Norbert Costin propune mai degrabă o gastronomie moleculară în locul tradiționalei bucătării.

Ne aflăm sub linia de demarcație a locului unde totul e stabil și înghețat în timp, sub snowline. Aici, prin acumulare, sedimentare, evaporare, stratificare, sub acțiunea timpului și influențate de schimbările de temperatură, reliefurile, obiectele, desenele create prin aceste procese ni se vor desfășura în expoziția de față ca niște reziduuri ale unei sfinte treimi natură-societate-individ. (Ciprian Mureşan, curator)

H.A. v1.2: Denisa Niță | Sufragerie

RAFT spațiu de artă, etajul întâi

18 decembrie - 31 ianuarie

Dacă te plimbi prin cartiere, o dată la câteva străzi vezi un fotoliu, o canapea, o saltea sau un scaun. Orașul se transformă într-o sufragerie imensă, dubioasă și zgomotoasă. Dacă am lua televizoarele abandonate și le-am pune în fața scaunelor scoase pe stradă, nu ne-am mai întoarce acasă.

There is more than one way to manufacture | performance muzical conceptual

Urania Palace

duminică, 21 ianuarie

19:00

Conceptul tism to watoma constă în crearea unui discurs despre muzica contemporană scrisă în estetica culturii populare. Cu prelucrarea pieselor de hit din secolurile 20 și 21 se ridică întrebarea: care este adevăratul obiect al nostalgiei, ce se activează în timp ce ascultăm melodii familiare? Oare se schimbă această emoție dacă îl schimbăm și obiectul?

Stiri mai vechi: