Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home Actual Actual Diverse Cele mai mari provocări din HR în 2017

Cele mai mari provocări din HR în 2017

human-resourcesPrincipalele provocări strategice cu care se confruntă companiile din România la nivelul funcției de HR sunt mai acute în 2017 decât în anul 2016.

Mai mult de jumătate dintre companii (60%), spun că cea mai importantă provocare strategică de la nivelul funcţiei de HR, din 2017, este retenţia angajaţilor cu potenţial ridicat şi cu performanţe deosebite, potrivit studiului „Tendinţe şi provocări în HR 2017” realizat de Valoria în colaborare cu Business Mark.

În anul 2016, principala provocare din HR a companiilor era menţinerea unui nivel ridicat de implicare a angajaţilor.

Astfel, retenţia angajaţilor cu potenţial ridicat trece pe locul întâi, iar scorul general al importanţei creşte de la 4,39 la 4,69. Menţinerea unui nivel ridicat de implicare a angajaţilor este acum pe locul al doilea, după ce anul trecut a ocupat locul întâi.

Pe locul al treilea găsim asigurarea competenţelor de conducere care să ajute organizaţia să răspundă la ritmul rapid al schimbărilor, cu un scor de 4,35. Din păcate, nivelul de pregătire al firmelor lasă de dorit, deoarece provocarea numărul unu este abia locul şase în topul capacităţii companiilor de a adresa eficient această provocare.

Alte provocări startegice aflate pe agenda organizaţiilor în ceea ce priveşte funcţia de HR: lipsa absolvenţilor competenţi şi motivaţi (67% dintre companiile respondente), lipsa specialiştilor şi a meseriaşilor (61%), nevoia de adaptare la schimbările legislative incoerente (54%), lipsa proceselor de implicare directă a angajaţilor în dezvoltarea personală (36%) şi scurtarea perioadelor de lucru la un angajator (34%).
Provocarea stategică din HR pentru care companiile din România spun că sunt cel mai bine pregătite este crearea unei culturi organizaţionale care să aducă un avantaj competitiv companiei. Din păcate această provocare se află abia pe locul al patrulea în topul importanţei. Dincolo de ierarhia răspunsurilor, scorurile nivelului de pregătire sunt toate la distanţă considerabilă (mai mare de 1,1 puncte) de scorurile din topul importanţei. sursa: capital.ro