Joi12142017

Last updateJoi, 14 Dec 2017 11am

Back Sunteți aici:Home In Exclusivitate Exclusiv Interviuri „La Dolce Vita” - brand clujean cu traditie italiana

„La Dolce Vita” - brand clujean cu traditie italiana

dolce2Mergem la o pizza? Desigur. "La Dolce Vita" e intotdeauna prima alegere. Gasim aici pizza autentic italiana, dar si paste facute in casa dupa retete specifice si fructe de mare al caror gust te transporta in vacanta pe malurile Meditaranei.

Localul inaugurat in 1993 sub numele „Spaghetti”, a fost redenumit in 1998 „La Dolce Vita” si este locul ideal pentru un mic dejun sanătos, un prânz liniştit sau o cină romantică în stil intalian.

Actualulul proprietar, stabilit in Cluj-Napoca, dar venit din peninsula, a preluat afacerea tot de la un om de afaceri italian, care a vandut restaurantul. Guiducci Frido a vazut aici o oportunitate unica de investitie.

"Am venit in Romania in vizita si mi-a placut foarte mult. Faptul ca am ramas aici a fost o decizie neprevazuta. Am vazut ca acest restaurant merge bine si am facut aici un local italian adevarat. Nu m-am asteptat insa ca restaurantul sa aiba succeuls pe care l-a avut. Dupa 18 ani sunt inca aici", marturiseste Guiducci Frido, proprietarul „La Dolce Vita”.

Care este secretul succesului, avand in vedere ca multe restaurante clujene nu au o viata atat de lunga precum „La Dolce Vita”?

"Faptul ca am fost constanti, perseverenti, am tinut foarte mult sa pastram specificul italian, dar am stiut sa ne si adaptam, in functie de preferintele clientilor, sau sa punem in meniu preparate specifice ambelor tari."

Povestiti-ne despre meniu.

"Pastele, in primul rand, sunt facute de casa, in bucataria noastra: ravioli, tagliatelle,tortellini si tortelloni (umplute cu ciuperci si mozzarella), lasagna.Lumea apreciaza daca totul este facut bine.

Cum trebuie sa fie o pizza tipic italiana?

Blatul, in primul rand, trebuie sa fie subtire, pizza trebuie dospita cat mai mult timp, chiar de azi pe maine, pentru a se digera usor, iar compozitia cea mai simpla este pentru margheria (rosii, mozzarella, busiuioc si ulei de masline). Mancarea italiana e fosrte simpla.

Cu sos sau fara sos?

Fara. In pizzeria italiana nu gasesti ketchup.

Ce ati recomanda din meniul restaurantului?

Daca as fi subiectiv, as spune TOT. Dar mie, personal, imi plac pastele, pestele si fructele de mare. Avem ca furnizor un italian care ne aduce produsele din italia. Este vorba despre peste tinut la -40 de grade, care isi pastreaza prospetimea.

Deserturi de specialitate?

Avem deserturi precum creme caramel, tiramisu, panna cotta, gelatto, dar recent am introdus si papanasii, pentru ca lumea a inceput sa ceara.

Personalul din bucatarie e format din bucatari specialisti?

Bucatarii sunt romani care au fost si in Italia la lucru, cunosc foarte bine bucataria italiana. Am adus pentru training, in restaurant, si un bucatar italian. Avem angajati care au ramas cu noi de 16 ani si am crescut impreuna, imbunatatind meniul si retetele.

Cu ce oferte deosebine intampinati clientii?

Avem meniul zilei, cardurile studentesti, Food Mania, comenzile la domiciliu...

Cine sunt clientii cei mai fideli?

Avem clientii nostri importanti, care ne trec pragul periodic, iubitori de bucatarie italiana, dar fiind pozitionati in Campusul Studentesc Hasdeu, cei mai frecventi clienti sunt studentii.

Planuri de viitor pentru restaurent?

Vrem ca afacerea sa mearga tot mai bine, sa imbunatatim retetele, si sa alcatuim meniuri particulare, cu rezervare, pentru evenimente.

La Dolce Vita pune la dispozitie spatiul restaurantului si pentru evenimente corporate sau de familie.

Guiducci Frido, proprietarul La Dolce Vita este incantat de parteneriatul cu Food Mania, mese gratuite, si spune ca orice proiect care aduce clienti restaurantului este bine primit.

dolce

dolce3

 

Stiri mai vechi: