Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Evenimente Cluj-Arena: Meci Amical!

Cluj-Arena: Meci Amical!

cluj-arenaJoi, 9 noiembrie, Cluj Arena a găzduit un meci amical jucat de echipa națională de fotbal feminin a României în compania unei echipe de diplomați români și străini.

Scopul acestei inedite confruntări sportive a fost acela de a promova un stil de viață sănătos, importanța spiritului fairplay și a respectului reciproc între oameni, țări și culturi diferite.


În același timp însă, evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, a avut ca scop aducerea în atenția publică a principiului egalității de gen și a luptei de combatere a violenței împotriva femeilor. Eforturi semnificative în acest sens au fost realizate atât pe plan național cât și internațional, acestea fiind asumate inclusiv de Organizația Națiunilor Unite la nivel public prin campania HeForShe, respectiv de UEFA prim campania „Together #We Play Strong”.


„E un eveniment care se circumscrie perfect rolului nostru în societate, acela de a promova o serie de valori esențiale legate de un mod de viață sănătos, dialogul intercultural și coexistența pașnică.Mai mult decât atât, a fost o bună ocazie pentru a promova egalitatea de gen și combaterea violenței împotriva femeilor, capitole la care societatea noastră mai are încă de lucrat” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.