Dum11192017

Last updateJoi, 16 Noi 2017 3pm

Back Sunteți aici:Home In Exclusivitate Exclusiv Interviuri Restaurantul Indian Indigo - o bucatarie vasta, care imbina gusturi si arome de neegalat

Restaurantul Indian Indigo - o bucatarie vasta, care imbina gusturi si arome de neegalat

indigo2Restaurantul Indian Indigo aniverseaza 7 ani de la inaugurare si se evidentiaza pe piata clujeana prin faptul ca aduce pe mesele clientilor gusturi si arome unice, originale, create de bucatari profesionisti. Pentru o experienta inedita in bucataria indiana, echipa Indigo este mereu pregatita pentru servirea unui meniu complet, din care nu lipsesc supele, felurile principale, deserturile si bauturile traditionale indiene.

Nu este de mirare insa, ca intr-un Cluj multicultural, restaurantul este detinut de o localnica, doamna Hanga Boros, casatorita cu un domn de origine indiana. Cei doi au vazut o oportunitate majora in deschiderea restaurantului si s-au asociat astfel cu alti doi oameni de afacere indieni, cu resedinta in Marea Britanie. Iar acest pas a fost unul inspirat, deoarece Indigo este un restaurant care a depasit asteptarile, atragand clienti de pe intreg mapamondul.

Alexandra-Adela Bartha este Manager al Restaurantului Indian-INDIGO si face parte din echipa inca de la deschidere, din 2010. Vorbeste cu entuziasm despre oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala pe care le-a gasit aici, dar si despre parteneriatul incheiat cu Food Mania.

"Food Mania este un proiect foarte inteligent, care a depasit asteptarile noastre. Ne-a ajutat sa aducem oameni noi in restaurant, persoane care poate in alte circumstante nu ne-ar fi trecut pragul. De aceea, parteneriatul cu Food Mania este de bun augur", spune Alexandra Bartha, manager restaurant.

Meniul pe care il ofera Indigo este unul variat, in care sunt cuprinse gusturi de pe intreg teritoriul Indiei.

"In meniu am incercat sa punem impreuna gusturi din cat mai multe regiuni ale Indiei. Avand in vedere teritoriul intins, cu diferente culturale, mancarurile sunt foarte diferite de la o zona la alta, iar noi incercam sa cuprindem preparatele cele mai cunoscute indiene, dar si preparate apropiate de gustul europenilor. Astfel, am introdus in meniu si preparate pe baza de carne de porc, dar si foarte multe preparate vegetariene.

Suntem obisnuiti, daca vorbim de mancare vegana, ca preparatele sa fie foarte simple, in schimb, in bucataria indiana ai sansa sa mananci o mancare vegana satioasa care sa ofere si o anumita satisfactie culinara. Incercam sa ne adresam cat mai multor categorii de oameni, cu gusturi diferite in materie de mancare", completeaza managerul restaurantului.

indigo

Cele mai cerute preparate in restaurant sunt cele pe baza de linte, preparatele cu pui, curry, precum Pui Tikka masala, Pui Makhanwala, sau Puiul Madras pentru cei care prefera variantele mai picante. Meniul ofera posibilitatea de a alege intre foarte iute si picant, mediu, sau nepicant, in functie de preferinte.

"Avem clienti din toate colturile lunii, iar daca am sta sa contabilizam cred ca am acoperi tot mapamondul. Mancarea indiana este in topul preferintelor pe toate continentele. Chiar daca la noi a ajuns putin mai tarziu, castiga teren, iar oamenii sunt deschisi spre a incerca aceste gusturi si arome noi", subliniaza Alexandra Bartha.

Si deserturile sunt la mare cautare, fiind autentic indiene si pregatite de la A la Z in bucataria Indigo. Chiar daca sunt foarte dulci, si majoritatea pe baza de lapte, este vorba despre un altfel de dulce, mult mai intens, dar mult mai sanatos, creat doar din ingredinente naturale.

In materie de bauturi, in restaurant de serveste o varietate de ceaiuri, printre care Ceaiul Masala, emblema ceaiurilor indiene (negru si aromat, servit cu lapte). Este de asemenea recomandat in intarirea sistemului imunitar.

Apoi Lassi, bautura indiana pe baza de lapte si iaurt, merge foarte bine in combinatie cu preparatele picante si aromate.

Condimentele sunt de neegalat in bucataria indiana si ofera unicitate preparatelor. In materie de condimente, cele mai utilizate in bucataria indiana sunt chimenul, cardamomul, cuisoarele, scortisoara, coriandru boabe, boabele de mustar, sofranul, turmericul.

Toata mancare este preparata pe loc, in bucataria Indigo, nu se fac compromisuri in ceea ce priveste calitatea produselor.

Si personalul Indigo este in continuu proces de imbunatatire. Gasim aici ospatari deschisi, inclinati spre clienti, care ofera o calitate ridicata a serviciilor. Bucatarii restaurantului sunt din India, cu o experienta bogata si cunostinte vaste ale bucatariei indiene, pentru a reda cu exactitate originalitatea gusturilor din peninsula.

Restaurantul indian Indigo isi intampina clientii intr-un spatiu generos, pe doua nivele si terasa de vara. S-a preferat un decor minimalist, simplu, pentru a nu incarca spatiul, iar decoruluile sunt cu motive traditionale indiene. Totodata, atmosfera este amplificata de muzica indiana.

Indigo organizeaza de asemenea evenimente, de la petreceri de familie la petreceri corporate si bufete. Personalul este implicat si in evenimente culturale alaturi de parteneri, cum ar fi Ziua Culturala Indiana, prin care publicul este invitat sa cunoasca bucataria si traditia orientala (povesti, dansuri, pictura). Organizeaza, de asemenea, concerte cu muzica indiana.

Intrarea in vigoare a legii impotriva fumatului nu a afectat activitatea restaurantului, dimpotriva, clientii localului s-au obisnuit detul de repede cu aceasta schimbare.

"Noi am avut inca de mai demult initiativa de a alege in restaurant o zi fara fumat. Un proiect pe care ni l-am dorit in primul rand pentru noi si pentru clientii nostri, implementat duminica, zi in care avem un numar ridicat de consumatori, care vin impreuna cu familia si copiii, incheie Alexandra Bartha", manager restaurant Indigo.

Echipa Indigo urmareste constant sa dezvolte afacea si sa imbunatateasca serviciile, inclusiv pe partea de livrari la domiciliu. In viitor, se discuta despre deschiderea unui nou spatiu, cel mai probabil in centrul Cluj-Napoca.

indigo3

indigo4

 

Stiri mai vechi: