Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Apple: Depăşirea valorii de 900 de miliarde de dolari, datorită lansării iPhone X!

Apple: Depăşirea valorii de 900 de miliarde de dolari, datorită lansării iPhone X!

iphone-x1Apple este prima companie din lume cu o valoare mai mare de 900 de miliarde de dolari, după ce acțiunile gigantului american s-au apreciat vineri și luni, după lansarea pe plan mondial a iPhone X, noul său vârf de gamă, care costă de la o mie de dolari în sus.

Apple are în conturi 260 de miliarde de dolari, iar gigantul tocmai ce a apărut în documentele Paradise Papers, presa arătând că aceasta și-a mutat câteva subsidiare din Irlanda în insula britanică Jersey.

Manevra are loc pentru menținerea unei taxări mici și vine după ce Comisia Europeană a impus Apple o amendă de 13 miliarde de dolari.
Profit baban pe urma iPhone X

Apple a anunțat un profit net de 10,71 miliarde de dolari pe ultimul trimestru, în creștere de la cele 9 miliarde de dolari anunțate anul trecut în perioada similară. De asemenea, și veniturile au crescut de la 46,8 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru din 2016 la 52,5 miliarde de dolari.

Concomitent, gigantul IT estimează rezultate fulminante pentru sfârșitul anului: compania speră să obțină venituri între 84 și 87 de miliarde de dolari și o marjă brută de profit între 38 și 38,5%.

În România, iPhone X costă 6.200 de lei la iStyle.


Sursa: libertatea.ro