Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Cluj-Napoca - Comemorare: 2 ani - Tragedia Colectiv!

Cluj-Napoca - Comemorare: 2 ani - Tragedia Colectiv!

Cover-Remember-ColectivVă facem cunoscut că în ziua de 30 octombrie a anului 2017, între orele 18.00 şi 20.00, în localitatea CLUJ-NAPOCA, judeţul CLUJ, locul PIAȚA UNIRII, grupul civic informal "Umbrela Anticorupție Cluj" va organiza un eveniment comemorativ în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, tragedie care a îndoliat România în urmă cu doi ani.


Vă reamintim că în urma incendiului, 26 dintre persoanele care se aflau în club au decedat pe loc, iar alta în drum spre spital, ca urmare a arsurilor provocate sau a intoxicatiei cu fum / otrăvirii cu cianuri și alte substanțe. Au urmat încă 37 de decese. Incendiul din Colectiv a ucis în total 65 de oameni și a mutilat pe viață, fizic și sufletește, încă alte câteva sute (victime și familiile lor).


Evenimentul comemorativ va consta în depunerea de flori și candele în Piața Unirii, audierea unei piese muzicale devenită simbol al tragediei și al luptei împotriva corupției, un moment de reculegere în cinstea tinerilor care și-au pierdut viața, urmat de punctarea succintă a ceea ce s-a întâmplat în noaptea tragică și de discuții libere cu participații la comemorare.


Pe lângă obiectivul principal comemorativ, evenimentul are ca scop și manifestarea protestului și a dezaprobării față de faptul că, la doi ani de la tragedie, procesul pe rol nu se judecă încă. În continuare suntem în pericol în spațiile publice, iar dotările spitalelor, ale secțiilor de arși în primul rând, nu s-au îmbunătățit aproape deloc.


La 2 ani de la Colectiv nu avem încă vinovați, iar dacă s-ar întruni condiții similare, probabil că tragedia s-ar produce din nou, la indigo. Avem nevoie de vinovați ca să știm cum au greșit, pentru ca alții să nu greșească la fel. Avem nevoie de vinovați pentru ca alți oameni să nu mai moară în aceleași condiții. Și pentru ca morții noștri să nu fi murit în zadar.
Vă invităm să luați parte alături de noi la acest eveniment, să ne susțineți în continuare în lupta pe care o ducem neîncetat cu nepăsarea, corupția și uitarea.

Dacă doriți, ne puteți trimite mesaje, la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , mesaje  cărora să le dăm glas în piață, iar participarea v-o puteți anunța pe evenimentul creat pe pagina noastră de Facebook:
https://www.facebook.com/umbrelaanticoruptiecluj/