Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home Actual Actual Evenimente Câmpia-Transilvaniei, Ediţia XXI-a: Festivalul Interetnic de Folclor!

Câmpia-Transilvaniei, Ediţia XXI-a: Festivalul Interetnic de Folclor!

afis-festival-roCentrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Fundația Téka din Gherla, alături de Asociația Comunitară Tóvidek-Lacuri, organizează în perioada 20-21 octombrie 2017, cea de-a a XXI-a ediție a Festivalului Interetnic de Folclor din Câmpia Transilvaniei.


La acest eveniment vor participa cca. 200 de cunoscători și purtători ai valorilor tradiționale din 25 de localități din județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș. Astfel, vor fi prezenți săteni din Valea Ungurașului, Cutca, Ceaba, Sâmboieni, Fizeșu Gherlii, Sânmartin, Sic, Vișea, Zau de Câmpie, Silivașu de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Urmeniș, Pălatca, Suatu, Lacu, Feldioara, Buza, Sărmaș, Budești, Jeica, Frata, Berchieș, Cășeiu, Sânmartin și Cheseu.


Finanțat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice de pe lângă Guvernul României, Fondul Cultural Naţional din Ungaria, Centrul Județean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiționale Cluj şi Fundația Communitas din România, festivalul are ca scop cunoaşterea, revitalizarea, promovarea şi valorificarea patrimoniului folcloric tradiţional din regiunea Câmpiei Transilvane.


Detalii suplimentrare referitoare la derularea festivalului și programul acestuia pot fi obținute de la persoanele de contact: Budai Annamária – coordonator proiect, Fundația Téka (e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Tel: 0744 663331, 0264-243198), respectiv Both József – consultant artistic Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Cluj (Tel. 0264 – 597781), sau pe www.teka.ro și www.tradițiiclujene.ro.