Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home Business Business News Financiar Bănci: Scutirea de la plata comisioanelor, a românilor care câştigă salar sub 2.900 de lei brut/lună!

Bănci: Scutirea de la plata comisioanelor, a românilor care câştigă salar sub 2.900 de lei brut/lună!

comisioane-banciPlafonul până la care consumatorii sunt considerați vulnerabili și scutiți de la plata comisioanelor bancare pentru conturi curente și tranzacții asociate a fost dublat la două salarii minime brute, prin decizie a deputaților din Comisia de buget, finanțe și bănci.


Raportul comisiei va fi transmis plenului spre aprobare, înainte să fie trimis președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.
Proiectul de lege, elaborat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), reprezintă o transpunere a Directivei europene 92/2014, efectuată cu întârziere de 1 an de către România.


Directiva are ca scop principal să crească accesul populației la serviciile de plată, în condițiile în care doar 6 din 10 români au un cont bancar, iar ANPC și Parlamentul au adăugat o serie de gratuități, îndeosebi pentru consumatorii vulnerabili.


Deputații au modificat și definiția consumatorilor vulnerabili, considerați anterior ca fiind persoane care câștigă lunar sub un salariu minim brut (1.450 de lei în prezent), introducând o nouă definiție, respectiv cei care câștigă sub două salarii minime brute, mai exact 2.900 de lei sau 2.036 de lei net.

Sursa: libertatea.ro