Vi08122022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Institutii UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI INAUGUREAZĂ MUZEUL DOCUMENTAR ȘI MUZEUL VIRTUAL AL HOLOCAUSTULUI DIN NORDUL TRANSILVANIEI

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI INAUGUREAZĂ MUZEUL DOCUMENTAR ȘI MUZEUL VIRTUAL AL HOLOCAUSTULUI DIN NORDUL TRANSILVANIEI

Afis-inaugurare-A3- Muzeu-Holocaust-1Institutul de Iudaistică și Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly” din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai marchează, în data de 9 octombrie 2017, comemorarea Zilei Holocaustului în România, prin inaugurarea Muzeului Documentar și a Muzeului Virtual al Holocaustului din Nordul Transilvaniei.

Inaugurarea oficială va avea loc luni, 9 octombrie 2017, ora 10.00, la Institutul de Iudaistică și Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly” (str. Croitorilor 13), în prezența conducerii Universității Babeș-Bolyai și a Facultății de Istorie și Filosofie.

„Muzeul Documentar cuprinde exponate și produse multimedia (audio-video) ilustrative pentru istoria Holocaustului din Nordul Transilvaniei și poate fi vizitat pe strada Croitorilor 13, iar Muzeul Virtual, primul de acest tip din lume, după informațiile noastre, poate fi accesat pe site-ul http://holocausttransilvania.ro.”, precizează organizatorii evenimentului.

Muzeele au fost realizate de o echipă de cercetători coordonată de lect. dr. Augusta Costiuc Radosav.

Stiri mai vechi: