Vi04162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social India: Revoluţia Smartphone-urilor!

India: Revoluţia Smartphone-urilor!

smartphone-uri-indiaIndia are aproape la fel de mulţi utilizatori de smartphone-uri ca SUA şi este pe cale să obţină mai multe milioane.

Naţiunea din Asia de Sud este deja una dintre cele mai mari pieţe mobile ale lumii, cu toţi cei de la Samsung, Apple până la Oppo, Vivo şi Xiaomi din China luptând cu mărci indiene, cum ar fi Micromax pentru o “bucată din piaţă”.

Şi acesta este doar începutul. Experţii spun că numărul de 300 de milioane de utilizatori de telefoane din India ar putea creşte cu mult mai mult de 50% în următorii ani.

Conform consultanţei tehnologice Counteropoint Research, 1 miliard de indieni încă nu au un smartphone. În ţara asiatică se află doar 650 de milioane de utilizatori de telefoane şi doar aproximativ 300 de milioane dintre aceştia deţin un smartphone.

Asta înseamnă că India este deja o piaţă de smartphone mai mare decât SUA şi a doua după China-.

De asemenea, există aproximativ 1 miliard de indieni care nu au încă un smartphone, o oportunitate uriaşă pentru piaţă.

“India se află foarte sus în ceea ce priveşte creşterea smarphone-urilor.”, a spus Shobhit Srivastava, analist la Counterpoint Research.  “ Există peste 300 de milioane de oameni care folosesc un dispozitiv 2G care va avansa în cele din urmă la un smartphone.... acesta este potenţialul Indiei”, a mai spus acesta.

Doi din trei utilizatori de telefonie mobilă, sau aproximativ 433 milioane de oameni, intenţionează să îşi îmbunătăţească telefoanele în anul următor, potrivit unui sondaj realizat recent.

Peste 66% din 1,3 miliarde de oameni din India încă nu au acces la internet. Sutele de milioane care urmează să vină în mediul online în următorii ani vor face acest lucru prin intermediul dispozitivelor mobile.

"Mobilul a devenit deja dispozitivul principal de pe care utilizatorii accesează internetul", a spus Srivastava.

Până de curând, conectarea prin intermediul telefonului mobil a fost extrem de costisitoare pentru majoritatea indienilor, dar acest lucru începe să se schimbe datorită unui colaps al preţului datelor.

Cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a declanşat un război al preţurilor în 2016, oferind utilizatorilor noi acces gratuit la propria reţea Reliance Jio 4G timp de şase luni, iar în prezent India are acum una dintre dcele mai ieftine date mobile din lume.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: