Joi09292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home Actual Actual Politica Blocarea vânzării unei companii americane chinezilor, de către Donald Trump!

Blocarea vânzării unei companii americane chinezilor, de către Donald Trump!

trump-blocare-companieAdministrația Trump a interzis vânzarea unei companii americane de tehnologie unei companii din China, menționând riscurile de securitate națională.

Începând cu luna noiembrie, Canyon Bridge Capital Partners, susţinută de chinezi, a cerut aprobarea pentru achiziţiona compania Lattice Semiconductor în valoare  de 1,3 miliarde de dolari .

În anunţul său, administraţia Trump a declarat că este îngrijorată de "transferul potenţial" al proprietăţii intelectuale de la Lattice. De asemenea, a citat folosirea produselor Lattice de către guvernul SUA.

Ordinul dlui Trump a fost în concordanţă cu o recomandare anterioară a comisiei americane care analizează tranzacţiile străine.

Acest pas decide în mod obişnuit astfel de chestiuni, dar companiile au dor să facă apel direct la preşedinte în încercarea de a obţine aprobarea.

Lattice, un producător de cipuri care fabrică aproximativ 70% din veniturile sale în Asia, a declarat că nu consideră că acordul reprezintă un risc de securitate.

Compania, susţinută de China Venture Capital Fund, a declarat că va continua să urmărească alte investiţii.


"Suntem evident dezamăgiţi de decizia de astăzi a Preşedintelui Statelor Unite de a renunţa la ceea ce credem a fi o afacere excelentă pentru acţionarii Lattice şi angajaţii săi prin extinderea oportunităţii de a-şi păstra locul de muncă în America", a spus compania.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: