Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Statele Unite ale Americii: Testarea Noului Arsenal, Cea Mai Puternică Bombă Din Istorie!

Statele Unite ale Americii: Testarea Noului Arsenal, Cea Mai Puternică Bombă Din Istorie!

aeronavaAmerica testează cea mai periculoasă bombă nuclear produsă până acum în întreaga lume.

Un avion F-15E care poate aruncă bombe a fost testat luna aceasta în baza din Nevada, Tonopah Test Range. Bombele poartă numele B61-12 și au rolul de a consolida arsenalul Statelor Unite și de a-l înlocui pe cel vechi.

Adiministrația Securității Naționale Americane a dezvăluit că o serie amplă de teste se află în plină desfășurare, incluzând verificarea unei versiuni îmbunătățite a unor bombe care se află în dotarea trupelor americane de decenii întregi.

Munca la crearea B61-12 se desfășoară de ani buni, iar oficialii declară că testarea ei, cu ajutorul unor versiuni-pilot, este absolute necesară pentru a afla posibilele erori în funcționarea și designul noii arme.

Bomba creată de americani este considerată cea mai puternică din întreaga istorie pentru că, interiorul ei poate transporta între 50.000 de tone și 300.000 de tone de dinamită. Mai mult decât atât, acuratețea depistării țintei a fost îmbunătățită considerabil.

Testele de la Tonopah Test Range au stârnit criticile scepticilor.  Brian Becker, director al Coaliției Anti-Război declară : “ Pentru a-și intimida criticii, Trump a dat mână liberă generalilor din armata americană care acum se distrează de minune testând noile jucării militare. “

Bombele B61-12, fără încărătură nucleară, au fost supuse probelor cu scopul de a evalua „ funcțiile non-nucleare și capacitatea aeronavei care le transportă” , potrivit unei declarații  din partea Administrației Securității Naționale Americane.

B61-12 va înlocui vechea versiune, B61 și o parte din așa-numita triadă americană, care include submarine, aeronaave și bombe de mare tonaj.  Producția B61-12 este programată să înceapă în luna martie, 2020. Până atunci, datele obținute în urma verificărilor de teren vor fi analizate cu atenție pentru efectuarea modificărilor.

Sursa: click.ro