Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Ziua Îndrăgostiților. Semne dovedite ştiinţific că sunteţi îndrăgostit/ă

Ziua Îndrăgostiților. Semne dovedite ştiinţific că sunteţi îndrăgostit/ă

Ziua Îndrăgostiților. Semne dovedite ştiinţific că sunteţi îndrăgostit/ă Ziua Îndrăgostiților. Multor oameni li se întâmplă să viseze cu ochii deschişi la cineva, atunci când ar trebui să lucreze, sau să-şi imagineze viitorul alături de acea persoană. Aceste gânduri ameţitoare pot fi semne de iubire. De fapt, oamenii de ştiinţă au stabilit exact ce înseamnă "a fi îndrăgostit". Creierul unei persoane îndrăgostite arată diferit de cel al unei persoane care simte doar dorinţă sexuală şi, de asemenea, este diferit de al cuiva angajat într-o relaţie pe termen lung. Studii conduse de Helen Fisher, antropolog la Universitatea Rutgers şi expert în biologia iubirii, au relevat că faza de ''îndrăgostire'' este o perioadă unică şi bine definită de timp şi că există 13 semne elocvente care ne arată când suntem îndrăgostiţi, relatează Live Science într-un articol publicat la 20 ianuarie.

Aceasta este o persoană specială

Atunci când eşti îndrăgostit, începi să crezi că persoana iubită este unică. Credinţa este legată de incapacitatea de a simţi pasiune romantică pentru oricine altcineva. Fisher şi colegii ei cred că acest sentiment de singularitate rezultă din nivelurile ridicate în creier ale dopaminei centrale - o substanţă chimică implicată în atenţie şi concentrare.

Este perfect/ă

Oamenii care sunt cu adevărat îndrăgostiţi tind să se concentreze pe calităţile pozitive ale persoanei iubite, trecând cu vederea trăsăturile ei negative. De asemenea, ei se concentrează asupra evenimentelor şi lucrurile banale care le amintesc de persoana iubită, visând cu ochii deschişi la aceste mici momente şi amintiri. Această atenţie concentrată este de asemenea considerată a fi rezultatul unor niveluri crescute ale dopaminei centrale, precum şi al unei creşteri a noradrenalinei centrale, o substanţă chimică asociată cu o creştere a memoriei în prezenţa unor stimuli noi. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro