Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Externe Oficial rus: România, o ţară avanpost şi o ameninţare la adresa securităţii Federaţiei Ruse

Oficial rus: România, o ţară avanpost şi o ameninţare la adresa securităţii Federaţiei Ruse

Oficial rus: România, o ţară avanpost şi o ameninţare la adresa securităţii Federaţiei RuseRusia consideră o "ameninţare" amplasarea de trupe NATO şi echipament militar greu în statele baltice, în Polonia şi în Germania şi nu are nicio informaţie cum şi când se va încheia această desfăşurare de forţe, informează joi agenţia RIA Novosti, preluată de Reuters.

Ministrul adjunct de externe rus Alexei Meshkov a declarat că Moscova urmăreşte cu atenţie aceste evoluţii şi doreşte să se asigure că securitatea sa este garantată.

"Desfăşurarea (de trupe NATO) este desigur o ameninţare pentru noi", a spus Meshkov. "Şi cine a spus că se va termina cu asta? Nu avem astfel de informaţii. Pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, vedem soldaţi germani de-a lungul graniţelor noastre", a afirmat oficialul rus.

Declaraţiile sale au loc după ce SUA au amplasat mii de soldaţi şi armament greu în Polonia, în ţările baltice şi în sud-estul Europei în cadrul celei mai ample desfăşurări de forţe de la sfârşitul Războiului Rece.

Trupe germane şi vehicule blindate au fost trimise în Lituania în cadrul planurilor NATO de le oferi asigurări ţărilor europene ca urmare a anexării de către Rusia a peninsulei Crimeea.

Mai înainte, un alt oficial din cadrul Ministerului de Externe rus, Aleksandr-Boţan Harcenko, a declarat că Moscova consideră România drept o ţară avanpost şi o ameninţare la adresa securităţii Federaţiei Ruse după instalarea pe teritoriul său a elementelor SUA antirachetă. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: