Sam10312020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Institutii Primele declaraţii ale lui Florian Coldea după ce a fost trecut în rezervă

Primele declaraţii ale lui Florian Coldea după ce a fost trecut în rezervă

Primele declaraţii ale lui Florian Coldea după ce a fost trecut în rezervăFostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, general-locotenent în rezervă, Florian Coldea, a răspuns miercuri, într-o declaraţie oferită în exclusivitate AGERPRES, acuzaţiilor care i-au fost aduse în ultima perioadă şi a ţinut să clarifice aspecte legate de activitatea în cadrul Serviciului şi de ancheta internă care l-a vizat.

"Un nou început oferă mereu prilejul de a adresa mulţumiri şi de a reflecta asupra paşilor trecuţi, cu atât mai mult cu cât anul acesta împlinesc 25 ani de activitate, dintre care 22 în calitate de ofiţer al Serviciului Român de Informaţii şi aproape 12 ani în funcţia de prim-adjunct al Directorului SRI.

Mi-am slujit ţara şi instituţia în felul cel mai devotat cu putinţă şi privesc cu mândrie în urmă la toate misiunile îndeplinite, la sute de operaţiuni de succes, la progresul remarcabil, la reformarea, transformarea, modernizarea şi optimizarea instituţiei, la oamenii care m-au modelat profesional şi la cei pe care eu i-am învăţat că nu există ideal mai înalt şi profesie mai nobilă decât aceea de ofiţer de intelligence.

Mulţumesc cu recunoştinţă directorilor cu care am colaborat, tuturor colegilor, angajaţilor SRI, deopotrivă ofiţeri, subofiţeri, personal civil şi totodată ofiţerilor în rezervă, pentru devotamentul lor continuu, pentru rigoarea din fiecare moment, pentru eforturi şi sacrificii, pentru profesionalismul desăvârşit. Datorită lor, Serviciul este astăzi o instituţie redutabilă, acceptată şi respectată în cele mai selecte cluburi de intelligence şi de către cei mai exigenţi parteneri. Împreună am reuşit, de-a lungul ultimilor 12 ani, să prevenim riscuri, să înlăturăm ameninţări, să păstrăm România sigură. Am reuşit să consolidăm statul român, puternic şi unitar.

Salut cu respect prietenii şi partenerii din toate instituţiile sistemului naţional de securitate pentru colaborarea constructivă, permanentă, pentru acţiunile concrete care au contribuit la o mai bună arhitectură a statului român, la consolidarea acestuia şi la succesul operaţiunilor comune. Am reuşit împreună să atingem obiective strategice ambiţioase, am contribuit la faptul că România este o ţară sigură, stabilă, cu criminalitate redusă, fără incidente teroriste şi care constituie un model privind lupta anti-corupţie. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro