Sam09182021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Externe Atac cu rachete de croazieră al Rusiei în Siria

Atac cu rachete de croazieră al Rusiei în Siria

Flota trimisă de Rusia în Siria își face deja simțită prezența. Un atac cu rachete de croazieră Kalibr a fost lansat marți de pe fregata Amiral Grigorovici, asupra pozițiilor islamiste din Idlib și Alep, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

Anunțul a fost făcut de Șoigu la o întânire cu președintele Vladimir Putin.

Potrivit informațiilor oficiale oferite de Moscova, tirul cu rachete a vizat pozițiile ISIS și ale Frontului al-Nusra.

O redutabilă flotă a Rusiei, care include fregate, un distrugător și, nava amiral, portavionul Amiral Kuznețov, a ajuns în Siria recent, pentru a completa strategia de atac a Moscovei.

Tacuri și probleme: Un avion s-a prăbușit în mare

Nu toate strategiile Rusiei reușesc. Un avion de vânătoare rus MIG-29K s-a prăbușit în Marea Mediterană în momentul în care încerca să aterizeze pe puntea portavionului ''Amiral Kuznețov'', aflat în largul Siriei, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării, precizând că pilotul, care a reușit să se catapulteze, a scăpat nevătămat, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Accidentul, cauzat de o problemă tehnică, a survenit la câțiva kilometri de navă, a precizat ministerul într-un comunicat adresat agențiilor de presă ruse.

Portavionul ''Amiral Kuznețov'' face parte dintr-un grup naval pe care Rusia l-a dislocat în apropiere de Siria, în cadrul campaniei sale împotriva militanților care luptă împotriva forțelor guvernamentale.

Potrivit agenției RIA, avionul s-a prăbușit în cursul unui zbor de antrenament, la câțiva kilometri distanță de portavion, din cauza unei probleme tehnice. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: