Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sex 7 mituri despre orgasm care sunt complet false

7 mituri despre orgasm care sunt complet false

orgasmIn primul rand nu trebuie sa crezi tot ce vezi in filmele in care mai apar si scene de dragoste si, in plus, chiar daca te consideri o experta in obtinerea orgasmului, este posibil sa cunosti unele lucruri eronate despre orgasm.

Citeste in continuare care este adevarul in cazul acestor 7 mituri:

1. Atunci cand faci sex, vei avea orgasm
Cumva, de-a lungul timpului, a devenit important ca ambii parteneri sa aiba orgasm de fiecare data cand fac sex, insa aceasta asteptare este complet eronata. Pentru majoritatea femeilor acest lucru nu este deloc realist, doar o treime din numarul femeilor avand orgasm in mod regulat. In unele zile este posibil sa fii prea obosita, stresata sau distrata pentru a putea avea orgasm.

2. Sexul vaginal este cea mai buna metoda pentru a avea orgasm
Aparent acest lucru nu este adevarat. Cele mai multe femei nu pot avea orgasm doar prin penetrarea vaginala, potrivit mai multor studii. O treime din femei ajunge la acest moment doar daca are si alta stimulare, de exemplu orala. De ajutor este si stimularea cu ajutorul mainilor, fiind nevoie ca zonele erogene sa fie atinse.

3. Orgasmul este un lucru exploziv, cutremurator
Orgasmul poate fi intr-adevar foarte intens, dar in acelasi timp poate fi si subtil. Conform mai multor cercetari, unele femei nu simt muschii pelvieni contractandu-se in timpul orgasmului, insa simt o relaxare dupa. Pentru fiecare persoana acest moment este diferit, asadar o reactie exploziva nu este obligatorie.

4. Orgasmul este un fenomen fizic
Pentru multe femei orgasmul este atat fizic, cat si mental. Cu alte cuvinte, partenerul tau poate incerca sa te stimuleze, insa daca tu te gandesti la altceva nu vei ajunge in acel punct. Daca esti prea stresata sau nu te simti foarte bine, acest lucru va influenta reactia ta sexuala si, prin urmare, nu te vei simti foarte bine.

5. Este ceva in neregula daca poti sa ajungi la orgasm doar daca faci asta singura
Multe femei nu ajung la orgasm singure, ci doar cu ajutorul stimularii orale si manuale, de exemplu prin masturbare si folosirea unui vibrator. Totodata, exista femei care isi produc singure orgasmul si nu reusesc sa-l atinga in timp ce fac sex cu partenerul lor, insa acest lucru nu este o problema. Fiecare femeie este diferita.

6. Sa ai orgasm in acelasi timp cu partenerul tau este un obiectiv realist
Pentru multe femei este destul de greu sa obtina orgasmul, asadar nici nu se pune problema sa se sincronizeze cu partenerul lor. Femeile au nevoie de cel putin 20 de minute pentru a ajunge in acea stare, in timp ce pentru majoritatea barbatilor 2-3 minute sunt suficiente. Cu alte cuvinte, este o posibilitate foarte mica sa aveti orgasm in acelasi timp.

7. Sexul fara orgasm este un esec
Sa ai orgasm este intr-adevar o senzatie incredibila, insa nu trebuie sa te gandesti ca acesta este obiectivul suprem al sexului. Simte-te bine alaturi de partenerul tau si nu te gandi la astfel de lucruri. La final te vei simti mai bine si vei fi mai relaxata. vezi mai multe...
sursa:elle.ro