Dum07032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Externe ALERTA - Explozii si focuri de arma pe aeroportul Ataturk din Istanbul: Zeci de morti si raniti

ALERTA - Explozii si focuri de arma pe aeroportul Ataturk din Istanbul: Zeci de morti si raniti

ALERTA - Explozii si focuri de arma pe aeroportul Ataturk din Istanbul: Zeci de morti si ranitiDouă explozii s-au produs, marţi seară, la aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul, urmate de schimburi de focuri, au informat posturile de televiziune turce care privilegiază teza unui atentat-sinucigaş şi anunţă cel putin 10 morti si peste 40 de răniţi, potrivit Reuters şi AFP.

Aproximativ 30 de ambulanţe au fost trimise spre terminalele zborurilor internaţionale, a făcut cunoscut canalul de informaţii CNN.

Potrivit unor martori citaţi de această televiziune, două explozii au zguduit terminalul, provocând o mişcare de panică printre pasageri.

Exploziile ar fi fost provocate de bombe detonate înainte de intrarea la punctele de control.

"Au fost foarte puternice, toată lumea a intrat în panică şi a început să fugă în toate direcţiile", a spus unul dintre aceştia la CNN-Türk.

Numeroşi poliţişti au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate la televizor, deschizand focul asupra unor suspecți aflați la punctul de acces spre terminalul destinat zborurilor internaționale, a afirmat un oficial turc.

Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigaşe, atribuite rebelilor kurzi şi grupării jihadiste Statul islamic. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: