Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Externe BREXIT | Politicenii români: ”Este un moment istoric, va marca istoria Europei”

BREXIT | Politicenii români: ”Este un moment istoric, va marca istoria Europei”

Brexit. Aproximativ 30 de milioane de britanici din cei 46 de milioane înscriși pe liste au votat la referendumul crucial în urma căruia s-a stabilit viitorul Marii Britanii  – în Uniunea Europeană sau în afara ei.

Brexit | Marea Britanie iese din UE – rezultate oficiale / LIVE UPDATE
Reacțiile nu au întârziat să apară în întreaga lume, pe plan economic, dar și politic. Iată ce spun politicienii români:
titus-corlateanjpg.jpg
”Este un moment istoric. Va marca istoria Europei, va marca regulile forței de muncă, va afecta și România. Marea Britanie este principalul contributor al UE și România va primi mai puțini bani. Trebuie să avem o acțiune a Guvernului din România. Regulile forței de muncă se vor schimba și se vor înăspri. Regulile vor fi mai complicate”, a declarat fostul ministru de Externe, Titus Corlățean.

”Este o decizie monumentală, o veste care face înconjurul lumii. Reacția piețelor este extrem de severă. Nu-l văd pe Cameron să reziste în funcție. Pentru Europa este o zi cumplită. Nu a existat așa ceva în Europa. Nu există pericol pentru români. Vor fi decizii destul de complicate. Europa se schimbă”, este de părere Mircea Geoană. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: