Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home In Exclusivitate Exclusiv CA-N CA-N presa Adina Buzatu a făcut o manevră incredibilă, ca să scape de puşcărie!

Adina Buzatu a făcut o manevră incredibilă, ca să scape de puşcărie!

manevraCreatoarea de modă Adina Buzatu a fost acuzată în urmă cu doi ani de sprijinirea unui grup infracţional, evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

Ancheta pe numele acesteia a fost declanşată, potrivit informaţiilor oferite de autorităţi, în luna martie 2014, Adina Buzatu fiind cercetată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, săvârşite în concurs de infracţiuni. La două luni de la începerea anchetei, Adina Buzatu a făcut o manevră de zile mari: a lichidat societatea TAB MEN STYLE S.R.L., aflată în atenţia procurorilor. La finalul activităţii avea pierderi de peste 1,8 milioane de lei. O lună mai târziu, pe 5 august, creatoarea de modă a fost chemată pentr prima oară la audieri de procurorii DIICOT.

Potrivit dezvăluirilor făcute ieri de spynews.ro, din gruparea de evaziune fiscală ar fi făcut parte atât Adina Buzatu cât şi omul de afaceri Alin Simota, urmărit naţional acum. Între societăţile celor doi existau anumite legături. Dovadă procesul deschis una dintre societăşile lui Simota pe numele TAB MEN STYLE S.R.L. la 29 decembrie 2014, la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Din probatoriul administrat în cauză există, spuneau procurorii, suspiciunea rezonabilă că, în perioada 20.02.2012- 2014, Buzatu a sprijinit moral şi material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai multi inculpaţi. În calitate de asociat unic şi administrator al societăţii TAB MEN STYLE, inculpata a sprijinit moral grupul infracţional organizat, acceptând ca membrii acestuia să emită pentru firma respectivă facturi în numele a patru societăţi de tip fantomă. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea. Prejudiciul cauzat de către SC TAB Men Style SRL bugetului de stat era în sumă totală de 1.596.954 lei.
Totodată, în perioada 2012 - martie 2014, Buzatu ar fi folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3.700.000 de lei, care a fost transferată din conturile societăţii administrate, în conturile a patru firme fantomă. vezi mai multe...
sursa:spynews.ro

Stiri mai vechi: