Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Externe SUA: Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din Nevada! A treia victorie!

SUA: Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din Nevada! A treia victorie!

trumpMiliardarul american Donald Trump a câştigat detașat alegerile primare desfășurate marți în statul american Nevada în cursa candidaţilor republicani pentru prezidenţialele din SUA. Aceasta e deja a treia victorie, după ce s-a bucurat de succes și în New Hampshire şi Carolina de Sud, înregistrând astfel un avans considerabil în fața contracandidaților Ted Cruz și Marco Rubio potrivit BBC News.

Trump a câştigat cu 44,4% din voturile alegătorilor. Pe locul al doilea s-a clasat Marco Rubio (24,32%), urmat de Ted Cruz (21,21%). Oficialii republicani au anunţat că investighează sesizări privind dublarea unor voturi şi numărul insuficient de buletine de vot la o secţie de votare.

Ceilalți doi candidați republicani în cursa pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale, Ben Carson și John Kasich, au obținut 8%, respectiv 4% din voturi. Scrutinul republican din Nevada pentru nominalizarea la prezidențialele din SUA, prevăzute pentru 8 noiembrie, a durat patru ore și s-a încheiat marți la ora locală 21:00 (miercuri ora 05:00 GMT).
Din partea democraţilor, Hilary Clinton a obţinut sâmbătă victoria în Nevada, în faţa lui Bernie Sanders, iar următorul vot pentru democraţi va avea loc sâmbătă în Carolina de Sud. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.

Stiri mai vechi: