Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Fotomodel brazilian, blocat în aeroportul Henri Coandă: Tânăra, căsătorită cu un român, nu mai îndeplinește criteriile de intrare în România, astfel că de trei zile se află în zona de tranzit

Fotomodel brazilian, blocat în aeroportul Henri Coandă: Tânăra, căsătorită cu un român, nu mai îndeplinește criteriile de intrare în România, astfel că de trei zile se află în zona de tranzit

tranzitUn fotomodel brazilian de talie internațională stă de trei zile în zona de tranzit a aeroportului "Henri Coandă" pentru că nu mai îndeplinește criteriile de intrare în țară.

Poliția de frontieră susține că "nu i s-a permis intrarea, întrucât a stat deja 90 de zile în decurs de 180 de zile".

Iar legile spun că fie obține un permis de ședere, fie la fiecare trei luni pleacă din țară și reintră.

Acum, Eloisa Bîrleanu nu a fost îndeplinit niciun criteriu, astfel că a rămas în zona de tranzit.

Soțul ei, fotomodelul Andrei Bîrleanu, cu care tânăra are și un copil, afirmă că pentru ca ANAF să le autentifice contractul de închiriere a casei a fost nevoie de patru luni. Astfel, perioada de 90 de zile de legalitate a expirat.

Singura soluție din momentul de față este ca tânăra să plece în altă țară și să solicite la ambasada României de acolo o viză de ședere, să aștepte răspunsul și să revină.

Nu este singurul caz de acest gen, fostul consultat american responsabil pentru scurgerile de informații, Edward Snowden, a fost blocat în anul 2013 pe aeroportul din Moscova.

Snowden era blocat din 23 iunie în zona de tranzit, a cerut azil provizoriu în Rusia și abia în luna august a aceluiași an a fost eliberat.

Washingtonul ceruse extrădarea sa către SUA, unde a fost inculpat pentru spionaj.

Avocatul bărbatul susținea că a primit azil temporar în Rusia, așa cum solicitase de fapt. vezi mai multe...
sursa:b1.ro.