Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Mădălin Voicu contestă în instanţă cauţiunea de 500.000 lei

Mădălin Voicu contestă în instanţă cauţiunea de 500.000 lei

contestaDeputatul Mădălin Voicu contestă măsura controlului judiciar şi cauţiunea de 500.000 de lei instituite de DNA în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. Plângerea sa este judecată, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de reţinere şi arestare preventivă a acestuia.

Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunţat că are la dispoziţie 10 zile pentru a depune o cauţiune de 500.000 lei, anunţă televiziunile de ştiri.

Potrivit DNA, măsura controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile a fost dispusă în cazul lui Mădălin Voicu "în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni".

Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la DNA şi la Secţia 6 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată procurorii şi organele de poliţie desemnate cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului şi să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi sau participanţi la comiterea infracţiunii şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. vezi mai multe...
sursa:gandul.info.