Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Infractional Elena Poiană, preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, reținută de procurorii DNA

Elena Poiană, preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, reținută de procurorii DNA

jud sfgJudecătoarea Elena Poiană, președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, a fost reținută de procurorii DNA.

Elena Poiană, vizată de perchezițiile efectuate marți de procurorii DNA la Sfântu Gheorghe, ar fi luat mită pentru a înlocui arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul a doi bărbați cercetați pentru tâlhărie, a fost reţinută, conform Agerpres. Fapta ar fi fost comisă, conform surselor, în august 2015, când Elena Poiană era judecător la Tribunalul Harghita.

Judecătoarea ar fi pretins și primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbați arestați. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpați.

Sursele citate susțin că Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violență este greu să se obțină cercetarea sub control judiciar.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii au reținut-o pe judecătoarea Elena Poiană, președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, aceasta urmând să fie prezentată miercuri Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.

Stiri mai vechi: