Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Infractional S-a lepădat de extremiști! Teroristul de etnie maghiară de la Târgu Secuiesc a intrat în panică de frica pușcăriei

S-a lepădat de extremiști! Teroristul de etnie maghiară de la Târgu Secuiesc a intrat în panică de frica pușcăriei

fricaExtremistul Beke Istvan Attila a realizat gravitatea faptelor sale abia la audieri şi încolţit de anchetatori, s-a lepădat total de organizaţia ungurească a celor 64 de comitate. Chiar şi-aşa însă, n-a recunoscut că voia să facă o bombă din petarde.

Beke şi alte trei persoane, vizate şi ele de anchetă, plănuiau ca din cele 5 kg de petarde şi cuie confiscate de anchetatori să facă o bombă artizanală ce ar fi urmat să fie detonată chiar pe 1 Decembrie, în centrul oraşului Târgu Secuiesc.

Conform referatului întocmit de procurorii DIICOT, teroristul şi complicii săi au fost înregistraţi ambiental de SRI când vorbeau despre detonarea de la distanţă a dispozitivului explozibil, cu ajutorul unui telefon, care ulterior urma să fie distrus.

Reţinerea i-a băgat însă frica în oase atât de tare, încât, la audieri, Beke Istvan s-a dezis total de organizaţia extremistă din care face parte. Cu toate acestea însă, n-a recunoscut că avea de gând să confecţioneze vreo bombă.

Aceleaşi surse au mai declarat pentru Libertatea că în perioada imediat următoare, anchetatorii vor efectua mai multe teste pentru a stabili forţa pe care ar fi putut-o avea bomba lui Beke, dacă ar fi fost asamblată şi detonată. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: