Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home Actual Actual Infractional Judecătoarea Geanina Terceanu rămâne în arest preventiv

Judecătoarea Geanina Terceanu rămâne în arest preventiv

jmtInalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi ca judecătoarea Geanina Terceanu să rămână în arest preventiv, ea fiind acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.

Instanţa supremă a respins ca nefondată contestaţia depusă de judecătoare, fiind menţinută decizia de arestare dată pe 20 noiembrie de Curtea de Apel Bucureşti.

În acelaşi dosar, Victor Becali şi-a retras contestaţia, în timp ce Ioan Becali nu a mai atacat decizia Curţii de Apel Bucureşti, cei doi preferând astfel să rămână în arest, mai ales că ei sunt condamnaţi în dosarul transferurilor, fiind încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă.

În dosar este urmărit penal pentru dare de mită şi Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal 'Dinamo'.

Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluţionare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali fuseseră trimişi în judecată alături de alţi conducători din fotbal pentru înşelăciune şi de evaziune fiscală.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 - 'fapta nu există'.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că - pentru a pronunţa această soluţie de achitare - Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranşe suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 şi până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe", susţin procurorii.

În referatul întocmit de DNA, se arată că Geanina Terceanu a primit o tranşă de bani în timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din Bucureşti şi o alta la locuinţa fraţilor Ioan şi Victor Becali din Pipera.

Informaţia apare în declaraţia dată în faţa anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita.

"După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat cred că între Steaua şi Gloria Bistriţa. (...) Am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta. (...) La sfârşitul acestei discuţii, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion, motiv pentru care i-am luat de faţă cu cei doi", se arată în declaraţie. vezi mai multe...
sursa: jurnalul.ro

Stiri mai vechi: