Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Infractional Incendiul de la Bucureşti în presa internatională

Incendiul de la Bucureşti în presa internatională

buresti exploziePresa internaţională relatează pe larg despre tragedia petrecută în Clubul Colectiv din Bucureşti: "România este în stare de şoc"

"Un incendiu produs într-un club din Bucureşti s-a soldat cu 30 de morţi, alte zeci de persoane fiind rănite", a transmis postul tv american CNN, în timp ce BBC News notează că "România este în stare de şoc" din cauza tragediei. "Treizeci de morţi şi zeci de răniţi într-un incendiu produs la un club de noapte din Bucureşti", a relatat agenţia de presă britanică Reuters. "Bucureşti: 30 de morţi şi 88 de răniţi în stare gravă după o explozie produsă într-o discotecă", titrează cotidianul francez Le Parisien. "Incendiu mortal într-un club de noapte din Bucureşti", notează Le Monde.

Supravieţuitori ai incendiului de la clubul Station din SUA, în urma căruia au murit 100 de oameni şi 230 au fost răniţi, întristaţi de tragedia de la Bucureşti, relatează Associated Press în pagina online.

"Supravieţuitori şi familii ale victimelor unui incendiu mortal produs în 2003 la un club de noapte din Rhode Island, în SUA, au declarat sâmbătă că tragedia de la Bucureşti este tristă şi înfricoşător de asemănătoare. "Este atât de asemănător. Mă întristează", a declarat Claire Bruyere, din Warwick, a cărei fiică în vârstă de 27 de ani, Bonnie Hamelin, a murit în incendiul din 2003 de la clubul de noapte Station din oraş. "Nici nu vreau să mă gândesc prea mult la asta", a adăugat ea. Incendiul de la clubul Station, unul dintre cele mai grave din istoria SUA, a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert al formaţiei Great White, care au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului. 100 de oameni au murit şi 230 au fost răniţi. În mod asemănător, incendiul de vineri noapte de la clubul Colectiv din Bucureşti a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert. Flăcările s-au extins rapid şi au generat o busculadă, astfel că 29 de persoane au murit şi aproximativ 180 au fost rănite." vezi mai multe...

sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: