Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Financiar Aurul se prăbuşeşte!

Aurul se prăbuşeşte!

baplisticlahdsghdklahg-465x390Nu doar preţul aurului este sub presiune în prezent, ci şi cererea pentru metale preţioase este în cădere liberă. Un raport al Consiliului Mondial al Aurului, dat publicităţii joi, arată că cererea a scăzut cu 12% la minimul ultimilor 6 ani, la 914.9 tone în cursul trimestrului încheiat în luna iunie, scrie portalul de ştiri Business Insider.

Cererea a scăzut şi în ce priveşte cea mai mare sursă la nivel global - bijuteriile – sector care s-a prăbuşit cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Căderea s-a datorat în principal slăbiciunii piețelor-cheie din India și China, care a fost dictată de probleme specifice pieței, a declarat Consiliul Mondial al Aurului.

În China, cea mai mare sursa de piață pentru bijuterii la nivel global, cererea a alunecat odată cu creștere economică mai lentă și mișcările de pe piaţa valutară.

Iată ce spune Consiliul Mondial al Aurului:

    "Cererea de bijuterii în China a scăzut cu 5%. Încetinirii creșterii economice a continuat și fluctuații severe pe piața bursieră internă a atins sentimentele consumatorilor. Mediul de consum din China a fost umbrită de decelerarea creșterii PIB, iar piața de bijuterii a fost victimă colaterală a acestei tendințe."

Nu doar creșterea economică lentă, ci şi mișcările de pe bursă - atât în ​​sus și în jos – au împiedicat, de asemenea, cererea.

    "Turbulențele de pe piețe au impiedicat, de asemenea, cererea. Pe de o parte, spectacolul acţiunilor a distras atenţia de la unele achiziţii, cum ar fi bijuterii de aur, iar consumatorii au investit în pachete de acţiuni. Pe de altă parte, căderea bruscă a piețelor bursiere la sfârșitul lunii Iunie a deteriorat sentimentul, anulând câștigurile de capital al consumatorilor, care s-au văzut astfel nevoiţi să-şi îndepărteze atenţia printre altele de la bijuterii."

Reflectând un dolar american mai puternic și performanțele economice globale comparativ cu alte ţări, cererea de bijuterii din SUA a crescut cu 3%, la 36,6 tone.

Criza economică din Grecia ar putea să fi jucat, de asemenea, un rol în cererea din Europa, urcând cu 14% la 53.7 tone.

 sursa:capital.ro