Ma08092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News IT & C Companiile din IT valorează nejustificat de mult, spune chiar şeful uneia dintre acestea

Companiile din IT valorează nejustificat de mult, spune chiar şeful uneia dintre acestea

tecjagfeerCapitalizarea companiilor din sectorul tehnologic este artificial ridicată de banii pompaţi de băncile centrale, spune fondatorul Snapchat, societate care a beneficiat de acest fenomen fiind valorizată pe piaţă la 10 miliarde dolari.

Companiile tehnologice sunt scumpe, iar valorile din piaţă nu sunt o poveste despre IT, ci despre bani ieftini, spune Evan Spiegel, preşedinte al Snapchat, companie care furnizează servicii de transmitere a mesajelor foto şi video. El însuşi beneficiar al fluxurilor de bani către domeniul în care activează, fondatorul companiei care ar urma să intre pe Bursă la o valoare de piaţă de 10 miliarde dolari ia în calcul în strategia sa că ar urma o corecţie chiar dacă nu ştie când va surveni aceasta. "Când ai dobânzi zero sau chiar negative în unele ţări, iar guvernele tiăăresc o mulţime de bani cred că oamenii fac investiţii mai riscante", a declarat Spiegel în unei conferinţe organizată de portalul care monitorizează industria IT Re/code şi preluată de Zero Hedge.

sursa:capital.ro

Stiri mai vechi: