Ma08112020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate Care sunt simptomele oboselii musculare

Care sunt simptomele oboselii musculare

obosealaCe este oboseala musculară? Este un sentiment de epuizare, letargie, apatie și moleșeală. Acest lucru se întâmplă din cauza mușchilor corpului extenuaţi, ca urmare a efortului fizic în exces.  

Acest tip de oboseală perturbă activitățile de zi cu zi, deoarece împiedică mișcarea musculaturii.

În caz de epuizare fizică, organismul răspunde prin oboseală extremă, iar dacă este vorba de una mentală, atunci organismul reacționează sub formă unei stări de somnolență. Cauzele pot varia: de la exerciţii fizice, până la motive genetice.

Odihneşte-te înainte de toate

Atunci când există un efort fizic, muşchii sunt într-o stare temporară de lipsă de energie, iar organismul are nevoie  de odihnă pentru a se recupera. Lipsa acesteia duce la slăbirea mușchilor.

Devine un motiv de îngrijorare atunci când perturbă prezenţa calciului din organism. Acest lucru conduce la complicaţii grave, cum ar fi problemele de inima, de exemplu.
 Cauzele oboselii

Printre cauzele oboselii se numără şi: ruperea fibrelor musculare din cauza exerciţiilor cu efort îndelungat, urcatul scărilor, folosirea greutăților..

Semnele oboselii musculare:

  Oboseala, chiar și după odihnă
    Frisoanele
    Dificultăți în coordonarea mișcărilor
    Confuzie și iritabilitate
    Dureri articulare care nu prezintă nici umflături, nici înroșiri
    Dureri de cap, care se transformă în migrene
    Somnolență severă, dar şi dificultăți în a dormi
    Disconfort în timpul mișcării
    Deficienţe de vitamine
    Ganglioni limfatici dureroşi
    Durere în gât
    Dificultate de gândire

Oboseala musculară netratată poate duce la apariţia unor afecţiuni mai grave, precum: cele de inimă, leucemie, cancer, traume fizice (artrită), boli infecțioase (gripă), depresie, fibromialgie (senzația de slăbiciune în puncte cheie), boli autoimune (scleroza multiplă).sursa:clickpentrufemei.ro