Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Cinema Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

caqptain americaOferta cinematografelor apasă frâna în aprilie, probabil din cauza Sărbătorilor de Paşti, prin urmare de la cinci şi chiar şase premiere pe săptămână în martie trecem la două-trei şi, în weekendul de Paşti, la doar una. Iată recomandările Cinemagia cu privire la noile premiere din acest weekend, devenit mai interesant şi datorită debutului de joi al festivalului NexT.

Căpitanul America: Războinicul iernii

Filmul regizat de fraţii Anthony Russo şi Joe Russo (le prevestim o faimă mondială) este cam tot ce vrei să vezi la cinema dacă intri în sală cu gândul la distracţie, efecte speciale, o poveste imprevizibilă, cascadorii şi nemaipomenite lupte corp la corp. Sequelul este mult deasupra filmului original, care ni-l arăta pe Chris Evans devenind, din pirpiriul dar inimosul Steve Rogers, extraordinarul Căpitan America. Ne-a plăcut foarte mult că subiectul continuării nu este doar conectat la aventurile din prima parte, ci se află şi într-o sincronizare fericită cu surprinzătorul trend al siguranţei mondiale care vine, se pare, numai când cetăţenii statelor de pe glob renunţă la orice drept la intimitate. În universul Marvel, Căpitanul America 2 a fost etichetat drept "The Avengers 1,5" şi nu doar pentru că în prima dintre cele două secvenţe incluse în genericul de final se face o trimitere directă către filmul lui Joss Whedon aflat acum în producţie în Coreea de Sud. A doua secvenţă este la sfârşitul genericului.

Adio, dar mai stau puţin/A Long Way Down

Probabil că posterul acestui film ar trebui pus în dicţionar la explicaţia pentru "dramedie". Comedie şi dramă în egală măsură, filmul lui Pascal Chaumeil este o ecranizare după celebrul roman al autorului britanic Nick Hornby şi porneşte de la o sincronizare neaşteptată: patru persoane cu probleme se întâlnesc pe acoperişul unui clădiri înalte, toţi veniţi aici cu gândul de a se sinucide. Întâi se ceartă care să se sinucidă primul, dar apoi fac un legământ: niciunul nu îşi pune capăt zilelor până de Ziua Îndrăgostiţilor, în încercarea de a descoperi dacă actuala lor existenţă le mai poate oferi ceva. Un film despre cât de greu şi uneori cât de uşor este să mergi înainte în ciuda loviturilor şi a dezamăgirilor. Personajele principale sunt interpretate de Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul şi Imogen Poots.

Al doilea joc

Selectat în secţiunea Forum a Berlinalei 2014, documentarul lui Corneliu Porumboiu are o formă neconvenţională: împreună cu tatăl său, regizorul urmăreşte un vechi meci de fotbal înregistrat pe o casetă VHS. Tatăl a fost atunci arbitrul meciului. Între cei doi se naşte o discuţie, care trece peste tema fotbalului, ajungând la politică, represiuni şi amintiri.

Festivalul NexT

A debutat ieri seară, iar bogata selecţie va putea fi vizionată până luni inclusiv la cinema Studio, cinema Elvira Popescu, CinemaPro şi Ceainăria Cărtureşti. Marele invitat al ediţiei este regizorul Peter Webber, cunoscut pentru The Girl with a Pearl Earring. Foarte cerute sunt şi biletele pentru evenimentul Oscar Night, găzduit vineri seara de CinemaPro, de la ora 21, cu cele cinci scurtmetraje nominalizate anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj. sursa: cinemagia.ro

Stiri mai vechi: