Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Uncategorised ÎCCJ a decis să respingă solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman

ÎCCJ a decis să respingă solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman

122720332090690656Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri să respingă solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, iar acesta va fi cercetat în libertate."Aşa cum vă spuneam şi astăzi, chiar dacă am accepta ideea că sunt indicii că s-a comis acea infracţiune, chiar şi în ipoteza asta, arestarea preventivă nu ar fi justificată. S-a luat de către judecători o măsură preventivă, dar nu arestarea, ci obligarea de a nu părăsi ţara. Urmărirea penală se va desfăşura în bune condiţii, ne vom prezenta, mai avem recursul, pentru că DNA prin reprezentantul aflat în sală a declarat recurs împotriva acestei încheieri", a declarat avocatul lui Coman, Bogdan Vlad, după ce Înalta Curte s-a pronunţat.

Vlad a adăugat că Gheorghe Coman nu a dat declaraţii în faţa judecătorilor, aceştia luând decizia anunţată pe baza actelor de la dosarul cauzei."S-a luat o măsură preventivă, asta înseamnă că s-a apreciat că sunt indicii temeinice în sensul că se poate presupune că domnul deputat este implicat într-o activitate în legătură cu acea infracţiune. Asta nu înseamnă că e vinovat, dar arestarea apare ca excesivă într-o asemenea ipoteză. Dacă se punea problema sustragerii de la urmărire penală în mod clar se reţinea cazul de arestare preventivă şi discutam într-o cu totul altă logică", a precizat Bogdan Vlad.Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti au solicitat vineri arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman acuzat de infracţiunea de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informează DNA. "Solicitarea arestării preventive a inculpatului Coman Gheorghe survine ca urmare a faptului că, la data de 27.12.2013, în plenul Camerei Deputaţilor s-a votat încuviinţarea cererii de arestare preventivă a acestuia, cerere formulată de unitatea respectivă de parchet.Dosarul a fost trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a se pronunţa asupra propunerii de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile", precizează DNA într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.Camera Deputaţilor a votat vineri cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PC Gheorghe Coman. În favoarea cererii s-au pronunţat 190 deputaţi, iar 34 au fost împotrivă.

sursa: AGERPRES.ro