Joi09292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home In Exclusivitate Exclusiv Analize Clujul este pregătit pentru iarnă

Clujul este pregătit pentru iarnă

downloadPrimaria Cluj-Napoca este pregatita sa faca fata primei ninsori. Din 15 noiembrie 2013 va functiona comandamentul de deszapezire, care va coordona activitatea de deszapezire pana in 15 martie 2014.
 
Obiectivul acțiunii de astăzi a fost să ne asigurăm că iarna nu va "lua prin surprindere" responsabilii cu asigurarea serviciilor de deszăpezire la Cluj. 
 
Utilajele și materialele sunt pregătite, disponibile să intervină în orice moment va fi necesar. Am fost asigurat de reprezentanții Brantner Vereș și Rosal că aceste utilaje nu vor fi în altă parte decât în orașul nostru pe toată perioada în care funcționează comandamentul de deszăpezire, 15 noiembrie 2013 - 15 martie 2014. Primăria Cluj-Napoca va monitoriza atent activitatea pe parcursul iernii și nu vom ezita să amendăm orice abatere de la responsabilitățile asumate prin contract de companiile responsabile cu deszăpezirea, a anuntat primarul Emil Boc.
 
Anul acesta au fost introduse 11 strazi noi in programul de deszapezire. Se va interveni astfel pe 668 strazi, fata de 657 cate erau anul trecut. Dintre acestea:
- 6 sunt in sectorul ROSAL -  Dorului (urgenta II) +  Pomut, Calatis, St. Ludwing Roth, H. Haine si Valea Garbaului (urgenta III)
- 5 sunt in sectorul BRANTNER - Gheorghe Doja (urgenta II), Voevod Gelu, Valea Cosminului, Spertantei si Veseliei  (urgenta III) 
 
Activitatea propriu-zisa de deszapezire se va desfasura pe cele doua sectoare in trei grade de urgenta si va fi realizata de catre S.C. ROSAL GRUP S.R.L. si S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A.
 
Prin activitatea de deszapezire se va asigura inlaturarea zapezii cazute pe partea carosabila a arterelor de circulatie si combaterea poleiului pe toata perioada iernii 2013-2014.
 
Interventiile pentru inlaturarea impedimentelor cauzate de caderile de zapada si formarea poleiului trebuie efectuate in vederea asigurarii transportului in comun, aprovizionarii unitatilor vitale ale municipiului, asigurarea asistentei medicale, a accesului la scoli, gradinite, camine, a fluidizarii circulatiei si punerea in functiune si a altor cai de circulatie.
 
Activitatea de deszapezire va consta in:
- inlaturarea zapezii de pe partea carosabila a strazilor cu mijloace mecanizate
- curatarea manuala a zapezii din piete si de pe trotuare
- combaterea poleiului prin raspandirea materialelor antiderapante cu mijloace mecanizate si manuale
- evacuarea zapezii si a ghetii rezultate in urma curatirii carosabilului si a trotuarelor
- spargerea lentilelor si podurilor de gheata aparute pe caile de acces
 
Comandamentul Central de deszapezire va stabili traseele pe care se va interveni pentru fiecare agent economic cu care s-a incheiat contract pentru prestarea activitatii de deszapezire, in urgenta I-a, a II-a si a III-a. De asemenea, comandamentul supravegheza activitatea de deszapezire si verifica modul in care societatile contractante isi realizeaza sarcinile privind deszapezirea si combaterea poleiului.
Dispeceratul Central va functiona la Primarie si va coordona in totalitate receptionarea informatiilor despre starea meteo si necesitatea de interventie. 26 de dispeceri, impartiti in 13 echipe, plus alti 10 membri coordonatori vor superviza activitatea de deszapezire de la nivelul Primariei municipiului.
 
Problemele vor putea fi semnalate la numarul de telefon: 0264/431753 (Dispeceratul Central al Primariei), dar si la numerele firmei S.C. ROSAL GRUP S.R.L.: 0735/450019, respectiv S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A.: 0264/410773, 0264/412888, 0745/188628, care incepand cu data de 15.11.2014 va functiona non stop.
 
 ACTIVITATEA PE SECTOARE
 
S.C. ROSAL GRUP S.R.L. – SECTOR I (Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, D. Rotund, zona centrala –cca 80%)
 
Va interveni  pe 348 de strazi, dintre care:
- urgenta I: nr.strazi: 126
- urgenta II:nr strazi: 112 
- urgenta III:nr strazi: 110 
Mentionam ca pe toate strazile asfaltate/betonate care sunt in garantie nu se va actiona cu amestec de nisip cu sare.
In ceea ce priveste dotarile, firma S.C. ROSAL GRUP S.R.L. are la dispozitie 24 utilaje + 2 autoturisme cu platforma + 2 autoutilitare + 2 auto marca Ford. 
De asemenea, firma dispune in prezent in stoc de materiale antiderapante:
- sare 2240 to
- nisip 300 to (pt strazile nemodernizate)
Firma Rosal va actiona pentru activitatea de deszapezire cu 52 conducatori auto si 74 angajati (personal auxiliar).
 
S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A. – SECTOR II (Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni, zona centrala – cca 20%)
 
Va interveni pe 320 strazi, dintre care:
- urgenta I: nr.strazi: 85
- urgenta II:nr strazi: 121
- urgenta III:nr strazi: 114 
 
Firma S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A. are la dispozitie 10 utilaje + 3 autoturisme pentru supraveghere, coordonare si control a acestei activitati. In ceea ce priveste materialele antiderapante, in prezent are un stoc de:
- sare: 800 tone
- MgCl2: 2 tone
- Nisip + sare: 100 to
- Nisip: 100 to
 
Personalul asigurat de S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A. pentru deszapezire va lucra in 3 schimburi – 20 de persoane.