Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home In Exclusivitate Exclusiv Analize Atenţie la valabilitatea cărţilor de identitate!

Atenţie la valabilitatea cărţilor de identitate!

IncreaseServiciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor adresează sibienilor şi locuitorilor celor zece comune arondate municipiului o invitaţie de a verifica valabilitatea actelor proprii de identitate şi cea a vizelor de reşedinţă înscrise în acestea, în situaţia în care continuă să locuiască temporar la altă adresă decât cea de domiciliu.

Din evidenţele serviciului amintit rezultă că un număr de 8.400 de persoane din Sibiu şi cele zece comune arondate (Cristian, Marpod, Gura Râului, Poplaca, Răşinari, Roşia, Slimnic, Şura Mare, Şelimbăr şi Vurpăr) sunt în situaţia în care fie nu şi-au înnoit cartea de identitate la expirarea termenului de valabilitate al acesteia, fie nu au obţinut o carte de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani.

Aceste persoane sunt rugate să se prezinte la ghişeele Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor cu cel puţin 15 zile înainte de data expirării acestor documente şi cel mult 180 de zile înainte de această dată. De asemenea, reamintim faptul că tinerii care împlinesc vârsta de 14 ani trebuie să se prezinte la Primăria Municipiului Sibiu, având obligaţia legală de a solicita emiterea primului act de identitate, în termen de 15 zile de la data împlinirii vârstei. În acest caz, depunerea actelor este posibilă doar după împlinirea vârstei de 14 ani. De la începutul acestui an şi până în prezent, un număr de 1.063 de tineri au obţinut primul document de identitate, la împlinirea vârstei de 14 ani.

Această invitaţie este emisă de serviciul specializat pentru a evita aglomeraţia la ghişee în contextul în care un număr mare de cetăţeni vor solicita în această perioadă înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind reşedinţa (viza de flotant) datorită începerii anului şcolar /universitar sau în scopul alcătuirii dosarului pentru acordarea  ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei.

Dosarele în vederea eliberării actelor de identitate se primesc în zilele de luni şi marţi între orele 8.30 şi 13, în zilele de miercuri, între orele 10 – 13 şi 14 – 17.30, în zilele de joi, între orele 8.30 – 13 şi 14 – 15.30, iar în zilele de vineri, între orele 8.30 – 12.

Eliberarea actelor de identitate se face în zilele de luni şi marţi, între orele 14 şi 16.30, în zilele de miercuri între orele 8.30 – 10 şi 17.30 – 18.30, în zilele de joi între orele 15.30 – 16.30, iar în zilele de vineri, între orele 12 – 13.

Actele necesare sunt afişate la avizierul din ghişeul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor şi în pasajul subteran de lângă magazinul Dumbrava, dar se pot consulta şi pe  site-ul www.sibiu.ro, secţiunea Acte necesare.