Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Orice nemultumire capata proportii, din cauza internetului,

internetO spun clar si raspicat : negestionat bine, internetul poate fi mai mult un pericol decat un suport pentru organizatii sau oameni care vor sa construiasca si sa mentina o relatie cu publicul relevant. De ce ?
In primul rand, este un spatiu cat se poate de liber unde oamenii isi pot manifesta nemultumirile, frustrarile sau opiniile cu privire la oamenii cu care lucreaza sau organizatiile de la care cumpara. Exista website-uri, retele de socializare si grupuri, bloguri si zone de comentarii, publicatii online si zone de comentarii. Si brusc, orice opinie negativa pe care o puteam impartasi familiei sau prietenilor, poate fi impartasita catre sute, mii sau zeci de mii de oameni. De aici, un mic bulgare de zapada se poate transforma intr-o avalansa in toata regula.

Pot fi toate aceste aspecte prevenite ? Cu siguranta nu. Putem preveni o serie de factori, dar pentru ceilalti trebuie doar sa…ne pregatim.

In al doilea rand, dorinta oamenilor de a empatiza si de a sustine ”cauza omului care a fost nedreptatit de o companie, o persoana sau un sef”. Oamenii vor fi permanent alaturi de cel mai ”mic” sau nevinovat..de victima. Este in firea noastra sa avem grija de cei care nu pot avea grija de ei. Poate nu neaparat prin fapte, dar cu siguranta prin cuvinte si comentarii care vor avea loc, surpriza, tot pe internet. Cu cat situatia e mai delicata, cu atat instinctul se va manifesta mai intens.

Mai exista si nevoia de importanta, o nevoie primara foarte puternica. Motiv pentru care oamenii se vor ”lipi” de astfel de situatii pentru a iesi in evidenta sau pentru a se considera utili. Din nou, ei vor sustine cauza si vor lua pozitie, surpriza, tot pe internet. sursa:wall-street.ro

Stiri mai vechi: