Articole
Fenomenul vegetarianismului prin prisma industriei alimentare
- Detalii
- Categorie: Sanatate
- Publicat: Duminică, 04 Februarie 2018 17:21
- Scris de Cristina Vasiu Dordea
- Accesări: 2685
Vegetarianismul a debutat sub forma unei mișcări de apărare a drepturilor animalelor fiind treptat asociat cu noțiuni precum sănătatea, stilul de viață sau perfecționarea corpului.
Vegetarienii se împart în șapte categorii în funcție de tipul de carne pe care nu îl consumă: vegani care nu consumă carne sau produse provenite de la animale, lacto-vegetarieni care consumă produse lactate, ouă dar nu și carne, semi-vegetarieni care nu consumă carne roșie, pescetarieni care înlocuiesc carnea cu peștele și fructele de mare și flexitarienii care periodic renunță la anumite tipuri de carne.
În general, oamenii devin vegetarieni din varii motive precum: credințe religioase, preocuparea pentru mediu, animale sau lipsa resurselor financiare. Conform unui studiu Harvard în prezent dieta vegetariană nu este doar un mijloc de hrănire ci și o modalitate de a preveni bolile cronice.
Creșterea numărului de vegetarieni se reflectă în modificările care apar la nivelul pieței, astfel remarcăm creșterea producției de produse care substituie carnea la 5.96 bilioane de dolari până în 2022. Conform unui studiu realizat în 2016, generația Z și millennials consumă cu 52% mai multe produse vegetale decât anul trecut. Pe de altă parte, generația boomers cu vârsta peste 60 de ani, a scăzut consumul de produse vegetale cu 30% . Această diferență între generații are loc pe fondul creșterii apariției preocupării asupra alimentației sănătoase încă de la vârste fragede.
Anul 2017 este conturat prin prisma interesului pentru naturalețe, etichete curate și a preocupării pentru bunăstare și preparate pe bază de legume și fructe. Această preocupare pentru sănătate se reflectă și în creșterea numărului de vegetarieni, vegani și flexitarieni. Astfel, în anul 2016 a existat o creștere cu 257% în ceea ce privește consumul de produse de tip vegetarian comparativ cu acum 5 ani.
Astfel, anul 2017 se remarcă prin apariția unor noi trend-uri precum: consumul de plante marine ca și gustare, preferința pentru burgerii vegetali, ciocolata vegană precum și interesul pentru ingrediente bogate în fibre ca și sorg, sau cereale teff alături de kit-urile de mâncare cu preparare rapidă.
Tema conținutului de ingrediente vegetale în cadrul produselor ia o amploare din ce în ce mai mare ducând la creșterea cererii de produse vegetariene cu 25% și de produse vegane cu 257% . Pentru că timpul este o resursă prețioasă, în viitor consumatorii se vor orienta către acele produse de conveniență cu eliberare treptată de energie, timpul fiind un criteriu de selecție.
Rapiditatea schimbărilor și mediului economic și politic, impune apariția unor produse recunoscute de către consumatori, cu ingrediente sigure mai degrabă decât revoluționare, companiile orientându-se către procesarea de produse cu efecte benefice asupra sănătății însă la un preț accesibil chiar și consumatorilor cu venituri limitate, fără a face rabat de la caracteristicile nutriționale. Ținând cont de noile tendințe, produsele viitorului vor fi cele care substituie carnea dar mimează perfect gustul și textura acesteia, fiind vizați nu doar consumatorii vegetarieni ci și cei de carne.
În calitate de membrii a Grupului Solina, Supremia Grup oferă o gamă largă de soluții pentru a obține produsele vegetale ideale, care substituie cu succes preparate din carne precum pate, parizer sau hamburger. Produsele Supremia sunt personalizabile 100%, în conformitate cu cele mai exigente cerințe ale pieței, în timp ce clienții beneficiază, de know-how-ul și inovația specialiștilor noștri în industria alimentară, pentru a obține produse de succes.
Articole similare:
Stiri noi:
- Spitalul Monza și Centrele de Excelență ARES deschid cel mai mare spital privat de cardiologie din Ardeal - 20/03/2019 08:42
- Comisia Europeană oferă județului Cluj o soluție pentru a merge mai departe în realizarea spitalului regional de urgență, proiect pe care nu îl vom abandona indiferent de greutățile politice pe care le întâmpinăm în relația cu Guvernul României - 15/01/2019 13:54
Stiri mai vechi:
- Sfaturile salvamontiștilor pentru siguranța schiorilor - 30/01/2018 09:17
- Prevenția și tratarea hepatitelor cronice de tip B și C, optimizate de la Cluj, cu bani europeni - 25/01/2018 09:56
- Un stil de viață sănătos - 19/01/2018 08:33
- Noi investiţii în infrastructura medicală a Spitalului de Copii - 14/12/2017 07:22
- Soluţii pentru asigurarea necesarului de imunoglobulină - 07/12/2017 06:48
- 6165 de doze de vaccin antigripal sosite în judeţul Caraş-Severin - 06/12/2017 11:16
- Aparat ultraperformant pentru radioscopie digitală la Spitalul Clinic de Recuperare - 28/11/2017 12:02
- Avertizarea Medicilor: Pastilele dăunătoare ficatului! - 06/11/2017 09:02
- Angajatori: Neglijarea sănătăţii mintale la birou! - 03/11/2017 08:00
- Ce sa faci astfel incat copilul tau sa mearga la inot iarna fara sa raceasca - 25/10/2017 11:17
- Dana Ţupa: “Yoga ar putea reduce riscul apariţiei cancerului!” - 02/10/2017 06:14
- Cu un simplu SMS îi oferim speranţă la viaţă lui Bogdan! Ajută-l şi tu să învingă cancerul! Trimite “Bogdan” la 8832 şi donează 2 Euro! - 02/10/2017 06:09
- Produsele apicole – eficiente pentru întărirea imunităţii copiilor! - 12/09/2017 07:33
- Descarcă aplicaţia Food Mania - 11/07/2017 14:16
- Produsul Care A Revoluționat Medicina Naturistă Din Statele Unite, Spania Și Grecia... Acum Și În România! - 07/06/2017 09:59