Joi12012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a convocat Comitetul de Urgenţă

05 tren shutterstockMinistrul Transporturilor, Lucian Șova a convocat joi, 1 februarie 2018, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență Restrâns.


"Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat şi unul s-a răsturnat pe calea ferată între Valea Albă şi Simian, judeţul Mehedinţi. Trenul avea 20 de vagoane şi transporta combustibil. Nu sunt victime", conform Ministerului Transporturilor.

Circulaţia feroviară în zonă este blocată. Traficul feroviar pe relaţia Craiova – Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa. Transbordarea este asigurată de Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. Echipele de intervenţie ale CFR S.A. acţionează cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a vagoanelor.

O comisie a Agenţiei de Investigare Feroviară Română face o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului. sursa Capital.ro