Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Infineon Technologies Romania &CO SCS au inaugurat un nou Laborator de Proiectare a Circuitelor Integrate

utcnUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță deschiderea noului Laborator de proiectare a circuitelor integrate pentru aplicatii auto “PartEnerIC”, în cadrul proiectului “Parteneriate pentru transfer de cunoștințe şi tehnologie în vederea dezvoltării de circuite integrate specializate pentru creșterea eficienței energetice a noilor generații de vehicule”, proiect realizat prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, Acțiunea 1.2.3 (POC-A1.2.3-G-2015) în baza contractului de finanţare nr. 19/1.09.2016.

La inaugurarea noului laborator au participat reprezentanti ai companiei Infineon Technologies Romania &CO SCS, companie implicata în proiectul PartEnerIC ca partener industrial. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Infineon Technologies Romania &CO SCS au încheiat doua contracte subsidiare de prestări servicii de cercetare, care însumeaza peste 2.500.000 lei asistență financiară nerambursabilă, contracte care vor fi implementate în laboratorul PartEnerIC în următoarele 44 luni.

Laboratorul PartEnerIC funcționează în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în locația str. George Baritiu nr.26-28, sala 26. Sala complet renovată a fost amenajată şi echipată conform cerințelor unui laborator modern de proiectare acircuitelor integrate. O parte din echipament a fost asigurată de partenerul industrial, Infineon Technologies Romania &CO SCS.

Stiri mai vechi: