Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2018 scade cu 40 mil. euro

bugetBugetul general al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2018 este de 257 milioane euro, in scadere fata de anul trecut, cand bugetul general a fost de aprox. 296 milioane euro. Diminuarea bugetului municipiului fata de anul 2017 se datoreaza pierderii de 28 milioane euro din cotele defalcate din impozitul pe venit in urma modificarii legislatiei fiscale si a platii direct catre unitatile scolare a salariilor din invatamantul preuniversitar.

In cadrul dezbaterii organizate astazi, 29 ianuarie, la Primaria Cluj-Napoca, am prezentat prioritatile bugetare pentru anul 2018. Multumesc tuturor celor prezenti pentru recomandarile si propunerile formulate si, in egala masura, celor care au trimis recomandari scrise pentru imbunatatirea proiectului (Mihai Brehar, Iosif Pop, Ioana Pintea, Adrian Dohotaru, Ioana Elena Rus, George Trif, Marcel Heroiu si altii). In masura cadrului legal si a resurselor financiare, acestea vor fi avute in vedere in elaborarea bugetului.

Chiar daca bugetul municipiului a fost diminuat, nu vom taia din sustinerea pentru sanatate, educatie, cultura, religie, sport. Ne propunem sa mentinem in 2018 cel putin acelasi nivel al alocarilor. De asemenea, nu au fost abandonate proiecte importante, insa unele au fost repartizate pe mai multi ani din cauza lipsei de resurse financiare.

In cadrul dezbaterii au fost aduse si propuneri noi, propuneri care vizeaza extinderea retelei de transport in comun, impunerea unei noi politici publice pentru sprijinirea copiilor din familii defavorizate cu burse sociale speciale, pentru a le asigura accesul la educatie si alte propuneri care vizeaza sustinerea educatiei, sanatatii si sportului in municipiul Cluj-Napoca.

Stiri mai vechi: