Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Misiune economică în Georgia a Camerei de Comerț și Industrie a României

georgiaÎn perioada 10 – 14 februarie 2018, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) va organiza o misiune economică în Georgia (Tbilisi și Mtskheta), în colaborare cu Level Tour și cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice ale României și Georgiei, ocazie cu care va fi organizat și un Forum de afaceri.

 

Camera de Comerţ şi Industrie a României a anunţat că doreşte să vină în sprijinul companiilor româneşti interesate de derularea unor afaceri în Georgia, prin organizarea Forumului de afaceri şi a unor întâlniri de lucru cu parteneri din Georgia, în domeniile de interes pentru cele companiile din cele două state.

Pot exista oportunităţi de business în sectorul IT, cel hidro-energetic, agricultură şi industria agro-alimentară, construcţii şi infrastructură, transporturile maritime de marfă şi persoane precum şi turism.

Trebuie subliniat faptul că participanţii la această misiune vor beneficia de zbor direct Bucureşti – Tbilisi, cazare la hotel de 4* cu mic dejun inclus şi posibilitatea de a vizita oraşul Tbilisi şi oraşul Mtskheta, la care se adaugă şi întâlnirile de afaceri.

Preţul unui astfel de pachet este de 850 euro (fără TVA), se arată într-un comunicat CCIR.

Înscrierea se face prin completarea Formularului care se poate găsi pe site-ul CCIR.

Georgia este principalul partener comercial al României din Caucazul de Sud, schimburile comerciale dintre cele două ţări situându-se pe un curs ascendent începând cu anul 2010 şi ajungând în 2013 la un nivel de 420 milioane de dolari. După aderarea României la UE, în 2007, Georgia a devenit un stat prioritar pentru acordarea de asistenţă pentru dezvoltare.

La 3 iulie 2014, Senatului României, în cadrul unei sesiuni extraordinare, a aprobat cu unanimitate Legea de ratificare a Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Georgia, ţara noastră fiind primul stat membru UE care a ratificat acordul respectiv urmare semnării la 27 iunie 2014 de către prim-ministrul Georgiei a Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, cu Uniunea Europeană. sursa Capital.ro