Joi12012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Diamantele se ieftinesc

diamantePrețul diamantelor va continua să scadă. În acest an se estimează că diamantele vor valora cu 10% mai puțin, informează Bloomberg.

 

Aceste pietre preţioase ajung să coste mai puţin deoarece şi-au pierdut atractivitatea pentru tinerii consumatori şi se confruntă cu provocări din partea alternativelor sintetice, susţine Ben Cleary, unul din managerii care au condus Tribeca Global Natural Resources Fund.

"Diamantele sunt promovate pe ideea că vor reprezenta întotdeauna vârful în materie de lux şi materialism. Îngrijorarea noastră este dacă tânăra generaţie de mileniali va avea acelaşi ataşament faţă de aceleaşi produse ca şi părinţii şi bunicii", susţine Ben Cleary.

Fondul Tribeca care a lansat aceste estimări a realizat un randament de 145% în 2016, cele mai bune performanţe din cele 10.000 de fonduri urmărite de furnizorul de date Preqin, graţie pariurilor sale că producătorii de marihuana din America de Nord vor profita de pe urma legalizării utilizării canabisului în scopuri medicale şi de recreaţie.
00:15 Programatorii cu studii medii, scutiți de impozit de la 1 februarie00:51 Piața creditării joacă după cum dictează Banca Națională

Pentru acest an, fondul Tribeca este optimist cu privire la evoluţia cărbunelui şi a certificatelor verzi. China şi-a redus producţia de cărbune ceea ce a dus la creşterea preţurilor la cărbunele utilizat în siderurgie şi termoficare. De asemenea, certificatele verzi s-au apreciat cu 20% în America de Nord anul trecut graţie programelor de tranzacţii susţinute de stat. sursa Capital.ro