Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Romanian Military Vehicle Systems oferă 600 de locuri de muncă la Moreni

20170614-110Compania mixtă româno-germană Romanian Military Vehicle Systems va crea peste 600 locuri de muncă la Moreni, acolo unde se vor construi 400 de transportoare blindate 8x8 Agilis, arată un comunicat al companiei.

 

În noua companie, cu sediul la Moreni, un pachet de 50% din acţiuni este deţinut de Compania Naţională ROMARM S.A. – Filiala Societatea UZINA AUTOMECANICA MORENI S.A. (UAM), iar restul de 50% de Rheinmetall.

"Este prima companie mixtă din industria românească a apărării în care statul român are 50% din acţiuni. Fiecare euro investit în fabrica de la Moreni se multiplică pe verticala şi pe orizontala de business. Sunt bani care rămân în economia românească, la fel drepturile intelectuale ale produsului fiind un produs dezvoltat în România", a declarat  Karl-Ulrich Zulauf, director general al RMVS.

Și în trecut la Moreni au mai fost produse transportoare blindate care se află în prezent în dotarea armatei române, conform Digi24.

Primul produs construit la Moreni în parteneriat cu Rheinmetall este transportorul blindat pentru trupe (TBT) ”8x8 Agilis", bazat pe o soluţie de cercetare româno-germană.sursa Capital.ro