Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce scrie presa internațională după demisia lui Tudose

mihai0101tudoseÎn doar câteva minute, vestea demisiei premierului Mihai Tudose a ajuns rapid în presa internaţională. Jurnaliștii nu au scăpat din vedere faptul că România a rămas fără guvern, pentru a doua oară în mai puţin de un an. Agenţiile de presă şi publicaţiile au remarcat şi cum s-a ajuns în această situaţie. Anume că Mihai Tudose a intrat în conflict cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

România şi-a pierdut al doilea premier în şapte luni, după ce partidul lui Mihai Tudose i-a retras acestuia sprijinul, scrie BBC luni seară. Postul public de televiziune din Marea Britanie notează că, la fel ca predecesorul său Sorin Grindeanu, şi Mihai Tudose a fost victima unei bătălii în cadrul partidului.

„Conform informaţiilor, Tudose a intrat în conflict cu un puternic coleg din partid care, în iunie, l-a propus pentru post”, notează BBC.

Şi agenţia France Presse scrie despre demisia premierului român, care a plecat după un conflict cu liderul Partidului Social-democrat (PSD).

„Plec cu capul sus”, a declarat Tudose, la încheierea unei reuniuni cu responsabilii PSD, care i-au retras sprijinul, scrie AFP.

Reuters notează că tensiunile dintre Tudose şi preşedintele puternic al PSD, Liviu Dragnea, au început după ce premierul a cerut ministrului de Interne, apropiat al lui Dragnea, să demisioneze, însă aceasta a refuzat. Agenţia subliniază că Dragnea nu poate deveni prim ministru din cauza unei condamnări.

Bloomberg a titrat foarte clar: Guvernul României a picat după ce premierul a pierdut conflictul cu şeful partidului.sursa Capital.ro