Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Stagiu în Departamentul Politic al Reprezentanței Comisiei Europene în România

OEJ6jp8v 400x400Departamentul Politic al Reprezentanței Comisiei Europene în România anunță deschiderea apelului pentru depunerea de candidaturi, în vederea selecției de stagiar(i). Stagiul, neremunerat, se va derula pe o perioadă de minimum 4 luni și maximum 6 luni, cu un minim de activitate de 4h/zi, în condiții flexibile.

Stagiul se va desfășura în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România, cu sediul în București, strada Vasile Lascăr, nr. 31.

Condițiile de desfășurare. Stagiul poate începe cel mai devreme în luna februarie 2018 și cel mai târziu în luna septembrie 2018. Candidaturile pot fi depuse începând cu luna ianuarie sau cu minimum 30 zile înainte de data dorită de începere a stagiului. Este posibilă selecția mai multor candidați, pentru perioade consecutive. Data limită de depunere a candidaturilor este 30 iulie 2018 (pentru stagiile cu începere în luna septembrie). În vederea procesului de selecție se organizează probe scrise și interviuri.

Candidatul ideal: student/ă (ideal an terminal) studii superioare sau proaspăt/ă absolvent/ă superioare sau student(ă) înscris într-un program de masterat, vorbitor/vorbitoare de limba română și limba engleză, cu competențe demonstrabile de analiză și redactare, interesat/ă de politicile europene și comunicarea publică.

Departamentul Politic analizează evoluţiile politice, economice şi sociale din România, precum şi modul în care activităţile Uniunii sunt reflectate în opinia publică românească. Un element important al activităţii departamentului este menţinerea contactelor cu reprezentanţii mediului politic şi economic românesc, precum şi cu societatea civilă. Stagiarii din cadrul departamentului susțin activitatea echipei monitorizând evoluțiile politice la nivel național, redactând documente de analiză și raportare politică, participând la evenimente politice, academice și de networking.

Stagiul se va concentra în special pe activitatea de analiză și raportare politică, organizare de evenimente cu conținut politic sau de politici publice, axate în special pe Prioritățile Comisiei Europene și subiectele aflate pe ordinea de zi la nivel european și național.

CV-urile, însoțite de o scrisoare de motivație, vor fi trimise la adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , în atenția drei Laura Acsah Radu.

Candidații pre-selectați vor fi invitați să transmită contribuții în scris (în format electronic), în limba EN si RO pe teme de actualitate la nivel național și european. Doar candidații selectați vor fi invitați la interviu.

Stiri mai vechi: