Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Imagine publicitara considerata rasista retrasa de Compania H&M

h mCompania suedeza de îmbracaminte H&M si-a cerut scuze luni si a anuntat ca retrage o fotografie care i-a adus numeroase acuzatii de rasism, în special pe retelele de socializare, potrivit AFP.

Fotografia publicitara în cauza înfatisa un copil de culoare îmbracat într-un hanorac cu inscriptia ''Coolest monkey in the jungle'' (''cea mai simpatica maimuta din jungla'').

''Cine a avut ideea la H&M sa îmbrace acest baietel de culoare cu un hanorac pe care scrie 'cea mai simpatica maimuta din jungla''', se întreba fotomodelul Stephanie Yeboah duminica pe Twitter. ''Sunt dezgustata...'', a adaugat aceasta.

''Imaginea a fost scoasa de pe toate canalele de comunicare H&M'', a dat asigurari un purtator de cuvânt din partea brandului pentru AFP. Fotografia hanoracului, fara a fi purtata de vreo persoana, a ramas disponibila online.

''Ne cerem scuze în fata persoanelor care au fost ofensate'', a adaugat compania. Nu este pentru prima data când un brand important trece printr-o astfel de situatie.

În 2014, retailerul spaniol Zara a trebuit sa retraga de la vânzare un tricou în dungi pentru copii pe care se afla o stea galbena care a stârnit indignare prin asemanarea cu însemnul purtat de evrei în timpul regimului nazist.

În octombrie anul trecut, a venit rândul companiei de cosmetice Dove sa-si prezinte scuze dupa ce a difuzat online o reclama care i-a adus numeroase acuzatii de rasism si care înfatisa o femeie de culoare care se dezbraca de un tricou pentru a lasa sa apara o femeie alba roscata, care la rândul ei lasa sa apara o a treia femeie, bruneta si cu tenul închis. Sursa: capital.ro