Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Protest faţă de Guvernul condus de Mihai Tudose! Mii de oameni au cerut abrogarea legii contribuţiilor sociale.

protestromaniaMii de angajaţi de la Uzina Dacia Piteşti, alături de muncitori din industria textilă şi de lucrători la Căile Ferate au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei, nemulțumiți de unele decizii ale Guvernului şi au cerut renunţarea la legea prin care contribuţiile sociale nu vor mai fi plătite, de anul viitor, de firme, ci de angajaţi.

Blocul Naţional Sindical a organizat această manifestaţie pentru a trage un semnal de alarmă.

„Protestăm împotriva transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, pentru că acesta este un experiment social ce afectează milioane de salariați. Legea Dialogului Social este un pumn în gura salariatului român, care nu mai cuprinde contracte colective de muncă la nivel național sau sectorial și cu dreptul la liberă asocieră și dreptul la grevă restricționate”, a spus Dumitru Costin, liderul BNS.

Aproximativ 2.500 de oameni care lucrează în industria auto, textilă sau transport feroviar au ieşit în stradă pentru a protesta şi față de legea de salarizare pentru personalul bugetar, ce va duce la scăderea salariilor în cazul multor bugetari.

„Mutarea contribuţiilor sociale de la angajator, adică de la firme, în sarcina noastră, a angajaţilor, nu face decât să ne ia şi mai mult din salariile, care oricum sunt mici. Noi nu muncim ca să îi întreţinem pe ei, pe politicienii corupţi. Noi nu avem nimic de câştigat din toate aceste modificări, doar de pierdut”, a spus Nae Pavelescu, liderul Sindicatului Dacia Piteşti.

În plus, angajaţii din sistemul de transport feroviar avertizează că dacă Guvernul nu va investi în modernizarea infrastructurii de căi ferate şi autostrăzi, vor declanşa greva generală.

„Acum, am venit doar să transmitem un avertisment Guvernului. Noi muncim în gări şi în triaje, iar dacă cererile noastre vor fi ignorate de acesti politicieni, noi nu mai ieşim în stradă, noi o să blocăm direct calea ferată, încetăm lucrul şi declanşăm greva generală”, a spus unul dintre liderii sindicali. sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: