Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Volkswagen AG foloseşte soluţii hardware Getac - optimizare în industria auto

Foto1ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuţia unei game largi de echipamente şi soluţii IT, anunţă dezvoltarea de către Getac a două soluţii de calcul robuste de ultimă generaţie.

Acestea urmează a fi folosite pe plan internaţional de către Volkswagen AG, la nivelul întregului grup, pentru diagnoza vehiculelor şi în alte aplicaţii din procesul de producţie.

Mulţumită dispozitivelor de diagnoză „Professional” VAS 6150E, bazat pe laptopul Getac S410, şi "Premium" VAS 6160E bazat pe tableta Getac A140, Grupul Volkswagen dispune acum de bancuri de testare noi pentru diagnoza eficientă a vehiculelor VW, Audi, Skoda, Seat, precum şi a vehiculelor utilitare VW. Noile dispozitive combină componente deja integrate, precum serviciul Offboard Diagnostic Information System, cu interfaţa de diagnoză – un sistem care a trecut prin teste avansate, efectuate la cele mai înalte standarde de calitate Volkswagen.

Pe lângă calităţi precum performanţa, fiabilitatea şi uşurinţa în utilizare a dispozitivelor, Volkswagen a ales Getac în special pentru raportul performanţă/preţ, timpul de livrare optimizat şi conceptul de service convingător. Pentru a îndeplini cerinţele Volkswagen, Getac a adaptat dispozitivele sale în funcţie de necesităţile specifice ale clientului. “Suntem mândri că am atins un nou obiectiv în industria auto prin colaborarea cu Volkswagen. Echipele noastre au lucrat împreună, astfel încât să dezvolte o soluţie optimă pentru Volkswagen din perspectivele funcţionalităţii, fiabilităţii şi canalului de aprovizionare. Cota noastră de piaţă în ceea ce priveşte echipamentele rezistente utilizate în industria auto creşte, ca rezultat al atitudinii noastre inovatoare şi dezvoltării continue a tehnologiilor de ultimă generaţie, în combinaţie cu cea mai înaltă fiabilitate şi cea mai mare flexibilitate”, a declarat Rick Hwang, Preşedinte al Diviziei Rugged Business din cadrul Getac Technology Corporation.

Laptopul şi tableta sunt ideale pentru sarcini complexe atunci când nivelul ridicat de performanţă este esenţial. În plus, dispozitivele cu Microsoft Windows 10 Enterprise LTSB au un sistem de operare stabil şi foarte performant. Acesta previne eventualele probleme de compatibilitate dintre sistemul de diagnoză folosit de Volkswagen şi actualizările furnizate de Microsoft. Pentru flexibilitate maximă, dispozitivele sunt echipate cu două interfeţe USB speciale, compatibile cu echipamentele specifice industriei, oferind totodată posibilitatea restaurării sistemului în cazul în care este necesară revenirea la setările din fabrică.

Mulţumită design-ului compact şi mânerului integrat pentru transport, tableta asigură mobilitate superioară şi flexibilitate extinsă în utilizare, precum şi o baterie ce poate fi schimbată în timpul operării pentru a obţine disponibilitatea 24/7. Pe ecranul de 14”, chiar şi cele mai complexe informaţii pot fi vizualizate uşor; de asemenea, ecranul este perfect lizibil chiar şi atunci când este expus direct la lumina puternică a soarelui, mulţumită tehnologiei revoluţionare LumiBond® 2.0 cu suport tactil dezvoltată de Getac. Dispozitivele oferă suport pentru mai multe moduri tactile, precum ploaie, mănuşi sau stylus, astfel că tehnicienii nu sunt nevoiţi să renunţe la mănuşi în timpul operării.

Dispozitivele robuste Getac sunt ideale pentru a fi utilizate în cele mai dificile medii de lucru. Laptopul VAS 6150E este certificat IP52 pentru a rezista la praf şi picături de apă, în timp ce tableta VAS 6160E este certificată IP65, ceea ce înseamnă că rezistă la jeturi cu presiune de apă şi furtuni de nisip simulate. Dispozitivele de diagnoză rezistă la vibraţii şi folosesc unităţi SSD pentru a reduce sensibilitatea la şocuri, iar cele două interfeţe USB compatibile cu echipamentele specifice industriei asigură conexiuni sigure şi stabile cu soluţiile de diagnoză externe. Ambele unităţi au fost testate suplimentar, la standardele de calitate Volkswagen.

“Prin utilizarea soluţiilor hardware robuste de la Getac, efectuăm o schimbare de furnizor pentru a le putea oferi clienţilor noştri echipament de calitate pentru diagnoză, adaptat pentru atelier, cu un raport performanţă/preţ foarte bun”, a declarat Dr. Karl-Friederich Bremeier, Manager, Factory Equipment, Group Service Volkswagen.

Există o gamă extinsă de accesorii, atât pentru laptop, cât şi pentru tabletă. Dintre acestea, merită menţionată staţia de andocare (care poate fi ataşată VAS 6556A), proiectată astfel încât să poată funcţiona atât cu laptopul, cât şi cu tableta. În acest fel, echipamentul de diagnoză poate fi ataşat sau detaşat, ceea ce optimizează timpul de lucru şi protejează conexiunile dispozitivelor împotriva uzurii.

„Rolul pe care ni l-am asumat este acela de distribuitor care creează legătura dintre expertiza furnizorilor şi cerinţele clienţilor, iar misiunea noastră este realizarea unui portofoliu de produse şi soluţii complex, care să deservească toate domeniile de activitate. Getac este o parte importantă a acestui portofoliu, iar decizia Volkswagen de a utiliza aceste echipamente pe scară largă demonstrează calitatea, fiabilitatea şi raportul performanţă/preţ imbatabil care le caracterizează. Ne bucurăm că aceste calităţi sunt apreciate de un producător auto cu renume mondial şi suntem mândri ca putem aduce astfel de soluţii profesionale pe piaţa din România”, a declarat ELKO Romania.