Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Principesa Margareta devine Regină a României

principesa-margaretaAnunţ de ultim moment făcut de Casa Regală a României. La o zi de la trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai, Principesa Margareta a devenit Regină a României.

Anunţul a fost transmis de Casa Regală a României într-un comunicat de presă. Astfel, potrivit modificării Statului Casei Regale de la mijlocul anilor 2000, Principesa Margareta primeşte statutul de Regina Margareta. Noul apelativ al fiicei celei mari a Regelui Mihai va fi Majestatea Sa.

"Casa Regală a României este guvernată de statut și de tradiţie. În conformitate cu Ordinul Majestăţii Sale și cu toate cerinţele moderne, aceste Norme Fundamentale, promulgate de mâna Regelui Mihai I, Șef Suveran al Casei Regale a României, prin Graţia Lui Dumnezeu, Rege Încoronat al României și jure sanguinis Mare Maestru al Ordinelor și Decoraţiilor Casei Regale a României, vor intra în vigoare la 30 decembrie 2007.
Acest document își va primi validitatea și puterea la momentul semnăturii, de mâna Regelui. Prin acest document, toate statutele precedente și toate privilegiile, apelativele, titlurile, rangurile și drepturile dinaștilor sau ale descendenţilor lor, sunt revocate. Tradiţiile noastre de familie includ și vor include întotdeauna credinţa creștin ortodoxă, care va servi drept principiu călăuzitor în toate deciziile viitoare.

Păstrând respect pentru libertate de credinţă și de conștiinţă a individului, toţi membrii dinastici ai Familiei vor aparţine ritului creștin ortodox. Rugăm pe Dumnezeu să protejeze Familia noastră Regală, Ţara noastră și Biserica noastră", a transmis Casa Regală a României. sursa: spynews.ro